age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glenfarclas 17 år Kokkens Vinhus egen

På lager

1.299,00 kr
17 ÅRS SINGLE CASK PICK
Produktbeskrivelse
Fra Glenfarclas tilbyder vi hermed en super spændende aftapning fra et enkelt fad særligt udvalgt af Michael Kok. Whiskyen har mere krop og fylde en den almindelige 17 års og den udmærker sig med en flot intens finish hvor det klassiske sherry-præg er utrolig flot afstemt og balanceret ud. De gyldne frugter, nøddekage, lette bagekrydderier og let maltede toner spiller sammen i perfekt harmoni. Finishen er lang og flot vedvarende i en bølge af rund og mild sherry-kærlighed.

Glenfarclas er et af de få skotske destillerier, der stadig er i familieeje. Destilleriet, der ligger ved floden Spey, blev grundlagt i 1836 af løjtnant Robert Hay. Jorden lå umiddelbart op til kvægopdrætteren John Grants marker, så da Robert Hay i 1865 ville sælge sine jorde for at vende tilbage til England, var det naturligt for John Grant at slå til og købe jordene samt det tilhørende destilleri. Dette skulle vise sig at være en rigtig god investering, og i dag, næsten 150 år efter, er Glenfarclas verdenskendt for at producere nogle af de mest imødekommende og aromatiske whiskys i Skotland.

Vandet, som bruges i destillationsprocessen, hentes i en lille kilde, der udspringer fra Benrinnes-bjergene – og netop kombinationen af det meget rene, bløde vand og den helt specielle form på de anvendte pot-stills bidrager til Glenfarclas’ unikke stil.

Når whiskyen er færdigdestilleret, lagres den på brugte fade, der enten er hentet i USA, hvor de tidligere er blevet brugt til lagring af bourbon, eller fra Spanien, hvor de har været anvendt til modning af Fino Sherry. Whisky’en lagres efterfølgende i minimum 8 år, før den frigives til salg.

Hos Kokkens Vinhus har vi et nært forhold til Glenfarclas, og vi har altid et bredt udvalg af aftapninger til salg, både de almindelige udgaver, samt de mere specielle og limiterede, og vi har ydermere i 2018 fået lov til at producere vores to helt egne aftapninger af Family Cask-serien, ved navn The Rooster og The Sparrow – blot 60 flasker af hver fandtes der fra start og de har været super populære og meget efterspurgte blandt vores kunder.