age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glenfarclas 17 Års 43% Highland Single Malt

Ikke på lager

699,00 kr

GLENFARCLAS 17 YEARS OLD

Produktbeskrivelse

" Jeg håber, at deres navn når vidt og bredt - deres malt bør opleves af enhver, der søger flydende skønhed."

Citat Jim Murray, Lademanns Whiskybog 2009

Glenfarclas eller ”Glen of the Green Grassland” ligger perfekt for whiskyproduktion ved foden af bjerget Ben Rinnes i hjertet af Speyside i det skotske højland. Det krystalklare og rene vand fra smeltet sne løber ned over Ben Rinnes over lyng og granit til Glenfarclas’ vandkilde. Siden 1972 har man fået maltet sin byg på et malteri, og det er den eneste proces, som ikke udføres på destilleriet.
Glenfarclas mener selv, at kvaliteten af maltningen er blevet mere ensartet, efter de stoppede i 1972 med selv at malte.
Glenfarclas whisky er stort set urøget, så der bruges ikke tørv til at fyre tørreovnen, når kornet tørres. Kornet knuses og kommer ind i store mæskningskar, og vand tilføres ved forskellige temperaturer. Maltafkoget tilsættes gær, og øllet er klart til at blive destilleret. På Glenfarclas destillerer man to gange på Speysides højeste  direkte opfyrede kobberkedler, hele 8 meter høje. Man brugte en kort overgang gasfyrede kedler, men fandt ud af, at det ændrede produktet, så de million dyre kedler blev droppet med store tab. Men bedre det end at gå på kompromis med kvaliteten. Ved destilleringerne finder den trænede stillman væskens ”hjerte” (den fineste sprit) og sorterer hoved og hale fra. På Glenfarclas har man
ligefrem et ordsprog, der siger, at det er den ”whisky”, man ikke bruger, der gør Glenfarclas fantastisk.
Efter anden destillering lægges alkoholen på egetræsfade. 1/3 lægges på plain casks (bourbonfade), og 2/3 lægges på de fineste sherryfade, som tidligere har rummet oloroso eller fino sherry. Evnen til at udvælge de fineste sherryfade, er en meget vigtig faktor i Glenfarclas’ evne til at producere noget af verdens bedste singlemalt whisky. Herefter hviler fadene på Glenfarclas, indtil Masterblenderen mener, at de er helt perfekte til at bruge i en af Glenfarclas’ mange flotte aftapninger.

Hos Kokkens Vinhus har vi et nært forhold til Glenfarclas, og vi har altid et bredt udvalg af aftapninger til salg, både de almindelige udgaver, samt de mere specielle og limiterede, og vi har ydermere i 2018 fået lov til at producere vores to helt egne aftapninger af Family Cask-serien, ved navn The Rooster og The Sparrow - blot 60 flasker af hver fandtes der fra start og de har været super populære og meget efterspurgte blandt vores kunder.

 

Bemærk at dette er den regulære flaskning af 17 års og IKKE KOKKENS VINHUS EGEN AFTAPNING