age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glenfarclas 30 Years Old Warehouse Edition

På lager

3.800,00 kr
WAREHOUSE EDITION - 30 ÅRS
Produktbeskrivelse
” Jeg håber, at deres navn når vidt og bredt – deres malt bør opleves af enhver, der søger flydende skønhed.”

Citat Jim Murray, Lademanns Whiskybog 2009

Glenfarclas eller ”Glen of the Green Grassland” ligger perfekt for whiskyproduktion ved foden af bjerget Ben Rinnes i hjertet af Speyside i det skotske højland. Det krystalklare og rene vand fra smeltet sne løber ned over Ben Rinnes over lyng og granit til Glenfarclas’ vandkilde. Siden 1972 har man fået maltet sin byg på et malteri, og det er den eneste proces, som ikke udføres på destilleriet.
Glenfarclas mener selv, at kvaliteten af maltningen er blevet mere ensartet, efter de stoppede i 1972 med selv at malte.
Glenfarclas whisky er stort set urøget, så der bruges ikke tørv til at fyre tørreovnen, når kornet tørres. Kornet knuses og kommer ind i store mæskningskar, og vand tilføres ved forskellige temperaturer. Maltafkoget tilsættes gær, og øllet er klart til at blive destilleret. På Glenfarclas destillerer man to gange på Speysides højeste  direkte opfyrede kobberkedler, hele 8 meter høje. Man brugte en kort overgang gasfyrede kedler, men fandt ud af, at det ændrede produktet, så de million dyre kedler blev droppet med store tab. Men bedre det end at gå på kompromis med kvaliteten. Ved destilleringerne finder den trænede stillman væskens ”hjerte” (den fineste sprit) og sorterer hoved og hale fra. På Glenfarclas har man
ligefrem et ordsprog, der siger, at det er den ”whisky”, man ikke bruger, der gør Glenfarclas fantastisk.
Efter anden destillering lægges alkoholen på egetræsfade. 1/3 lægges på plain casks (bourbonfade), og 2/3 lægges på de fineste sherryfade, som tidligere har rummet oloroso eller fino sherry. Evnen til at udvælge de fineste sherryfade, er en meget vigtig faktor i Glenfarclas’ evne til at producere noget af verdens bedste singlemalt whisky. Herefter hviler fadene på Glenfarclas, indtil Masterblenderen mener, at de er helt perfekte til at bruge i en af Glenfarclas’ mange flotte aftapninger.

I glasset står den flot mahognifarvet og næsen er eksplosiv med en lækker cremet duft med tørret frugt og julekage og en god portion alkohol til at løfte helheden. I munden er der søde fine maltede toner og en dejlig smag af julekage på flaske - sherry, cognac, brandy, tørret frugt, nødder og marcipan.

Eftersmagen er næsten uendelig, fyldt med tørret frugt og brændt chokolade - Glenfarclas 30 Years Warehouse Edition er en konge-dram og en dram for konger.