age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Grahams Crusted Port 2000

På lager

349,00 kr
VINTAGE 2000
Produktbeskrivelse
Crusted Port er en af Symington-familiens absolutte specialiteter. Vinen minder på mange måder om en Vintage Port, da den tappes ufiltreret og derfor vinder ved yderligere lagring på flaske. Den helt store forskel er, at Crusted Port, modsat Vintage Port, er sammen sat af flere årgange og herved fremstår som en helhed.
Skøn gammeldags vintage-agtig port, der har fået sit navn efter det ”depot”, som man finder i bunden af flasken, og som er med til at give portvinen de helt specielle og vedholdende nuancer. Crusted lagre på brugte egetræsfade i 2 år, før den flaskes til yderligere lagring hos producenten. Når Grahams mener den er klar til salg, frigives vinen i små mængder. Heldigvis har vi en fin tildeling til det danske marked.

Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".

Crusted 2000 har i duften kraftige toner af brombær, solbær, kirsebær, peber, lakrids og let hint af læder. Smagen er fyldig, kraftfuld og intens på samme tid. De let modne noter kommer flot igennem i finishen som er meget lang og vedvarende.

Et drøn af en Portvin - men husk at Dekanter den så bundfaldet bliver skillet fra selve vinen