age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Gratallops V de Vila , Priorat 2015 Alvaro Palacios

Ikke på lager

480,00 kr
94 POINTS GUIA PENIN

93 POINTS VINUS MEDIA
Produktbeskrivelse
Fra den spanske SUPER-STJERNE Alvaro Palacios hånd, endnu et mesterværk!

Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita er sammen med Pingus og Vega Sicila blandt de førende spanske kultvine.
Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9 børn, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet rejste han til Bordeaux, hvor han blev
uddannet som ønolog for efterfølgende at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.
Da Alvaro kom hjem til Spanien igen, tog han til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.
I 1990 købte Alvario sin første vinmark, Finca Dofi, med det mål at fremstille en krydsning mellem Pétrus og La Grange. I 1993 købte han efterfølgende prestigemarken l'Ermita, som var beplantet med mellem 60 og 100 år gamle vinstokke, der ikke var podet på amerikanske rødder.
Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.
Gratallops er en mindre landsby i udkanten af Priorat. Her har Alvaro opkøbt 7,2 ha jord fordelt over vinmarkerne La Baixada, Coll del Corral, Obagues, la Capella, Manyetes, Mas d’en Pallares, Coll de Falset, Cinta, Socarrats og Ermites. Vinmarkerne er fordelt over en række stejle terrasser, som har en nord/ østlig eksponering. Denne eksponering nedsætter mængden af sollys samtidig med, at vinmarkerne udsættes for en kølig brise ind fra havet. Dette nedsætter såvel den phenoliske modning som sukkermodningen. Dette ville være et kæmpe problem i et nordligt beliggende vindistrikt, men er en stor fordel i Priorat, da det giver druerne mulighed for at udvikle mere komplekse phenoler samtidig med, sukkermodningen holdes tilbage, hvilket giver en vin med en højere syre og lavere alkohol og dermed også en bedre balance.
Alle druer til Gratallops håndplukkes og sorteres ekstremt selektivt. Når de ankommer til vineriet, sorteres de, inden de afstilkes. Herefter presses de nænsomt, og mosten lægges på egefade, hvor gæringen finder sted som en spontangæring, mens der dagligt foretages pigeage. Efter gæringen lægges vinen på nye franske egefade i 16 måneder, inden den tappes på flaske uden nogen former for filtrering. Det er et brag af en vin med duft af lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en god fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i den lange eftersmag. Som altid med Alvaros vine, så er balance i fokus - her er intet tung vanilie-fad eller kvapset og overmoden frugt, men derimod sprødhed og elegance.