Historien bag: Hvad er sangria? Og en aperitif?

Hvad er sangria? Hvor kommer det fra?

Sangria, som de fleste der har besøgt den Iberiske halvø nok, har smagt en gang eller to, er en sand tørstslukker i sommervarmen sydpå og er ofte blandet af rødvin, krydderier og frugt. En rødvinspunch kan den også kaldes, da basen er rødvin, en form for spiritus (brandy, rom, gin etc.) og så en masse citrusfrugt og krydderier som f.eks. kanel, kardemomme m.fl. Navnet ”Sangria” kommer af det spanske ord ”sangre”, som betyder ”blod”, og henviser til drikkens blodrøde farve.

Mar & Sol Sangria

Mar & Sol Sangria er fremstillet på Bodegas Yzaguirre´s vingård af Premium rødvin på Garnacha og Carignan, sukker og naturlige ekstrakter af citrus og tropiske frugter, hvilket gør den usædvanligt velsmagende og forfriskende. Det er en ung, sød og forfriskende drink, der indeholder den oprindelige smag og aroma af de druer, hvorfra basisvinen blev fremstillet samt smagsstoffer og aromaer af frugtsaften, som blev blandet med basisvinen til denne sangria.

En let vin af højeste kvalitet

Den er dejlig let med blot 9 % alkohol, perfekt afbalanceret og med noter i smagen af middelhavets citrusfrugter, bitter-appelsin, røde skovbær, orientalske krydderier, kanel og vanilje.
Dette er en sangria af højeste kvalitet, som er velegnet til at nydes afkølet i sig selv eller over is med frugt, f.eks. appelsinskiver, uden at skulle tilføje yderligere likører. Den går desuden fortrinligt til Paella med fisk & skaldyr, lette salater, tapas og snacks. Det er den ultimative aperitif eller sommerdrik til at nyde i gode venners lag og som smager af sol, sommer og ferie.

69.00 Kr.

Mar & Sol Sangria er fremstillet på Bodegas Yzaguirre´s vingård af Premium rødvin på Garnacha og Carignan, sukker og naturlige ekstrakter af citrus og tropiske frugter, hvilket gør den usædvanligt velsmagende og forfriskende. Navnet Sangria kommer af det spanske ord ”sangre”, som betyder ”blod”, og henviser til drikkens blodrøde farve. Det er en ung, sød[...]

Skål! For de mest populære aperitifs i 2018

Aperitif’en har fået sin renæssance! Vi har i Danmark for alvor taget den dejlige sydlandske tradition til os – nemlig at nappe en appetitvækkende drink før maden – eller som de siger i Frankrig en aperitif. Vi kender dem selvfølgelig særligt fra Italien og Frankrig hvor de farvestrålende glas ses over alt og hele døgnet på hyggelige cafeer og tillokkende restauranter.

Du får her inspiration til sommerens top 3 aperitifs (og en Prosecco) som du roligt kan byde dine gæster (eller din bedre halvdel) før maden som et delikat alternativ til den klassiske, og noget mere alkoholrige gin & tonic.

Aperol

Den mest populære de seneste år har uden tvivl været en Aperol Spritz. Den bittersøde italienske aperitif, mixet af Prosecco og Aperol, har tiltalt tusinder, som en forfriskende førdrink i sommervarmen.

Aperol er en variant af den italienske amaro en nærmest sagnomspunden bitter, en hver italiener med respekt for sig selv typisk indtager efter et måltid som en digistivo, altså en skarp der hjælper på fordøjelsen.  Aperol er oprindeligt fra 1919, men fik sit gennembrud efter anden verdenskrig netop i denne famøse og utroligt nemme Spritz med opskriften: 3-2-1, 3 dele Aperol, 2 dele prosecco og 1 del danskvand, over is med en skive appelsin.

Lillet

Den franske Lillet, som også har fået genoprejsning, er en aperitif som stammer fra Podensac, beliggende omkring Bordeaux, og som kan dateres helt tilbage til slutningen af 1800 tallet. Her stiftede Raymond og Paul Lillet huset Lillet, og blev hermed de første og eneste aperitif producenter i Bordeau.

I dag bruges den verden over i de bedste cocktails – selv James Bond bestiller en “Vesper” opkaldt efter sin store kærlighed, hvor han, som altid, bestiller en dry Martini, men tilføjer kort efter “med en del Kina Lillet”.

Den fås i 3 varianter, hvid, rød og rosé og er lavet af vin, likør, frugter og krydderier.

Pink Port fra Quevedo

Den nye dreng i klassen, og en noget anderledes aperitif, som de senere år er blevet rigtig populær, er den lyserøde portvin eller Pink Port som den hedder. En vin som er meget forskellig fra sine tungere fad- og flaskelagrede familiemedlemmer, men ikke destomindre en fremragende drink der nydes med en isterning, som en frisk, farverig port/tonic eller med danskvand.

Vi er selv helt vilde med den som en perfekt aperitif serveret over knust is ledsaget af mandler og oliven. Men den går bestemt også fantastisk til lettere og søde desserter som is med søde bær.

Prosecco Bedin Treviso D.O.C

Prosecco har vundet utroligt meget frem de seneste år, dels fordi den er fremragende til at blande i eksempelvis en Aperol Spritz, men også fordi kvaliteten på de italienske bobler når nye højder år for år.

Prosecco skal drikkes frisk gerne samme år som det bliver produceret og en af vores favoritter er Bedin Treviso fra Asolo regionen lige nord for Venedig. Den er har en strågul farve, klar og lys. Intens og delikat på næsen, med en behagelig, harmonisk smag og en glat, citrus i eftersmagen.

Nyd den kold eller i din Spritz! – Bellisimo!

129.00 Kr.

Aperol er perfekt sammen med Prosseco , 3 dele Prosecco (eller anden tør mousserende vin, f.eks. Cava, Crémant el. Champagne) 2 dele Aperol 1 del danskvand -­   Kom isterninger i et stort vinglas eller et lavt drinkglas. Tilsæt Prosecco, Aperol og en smule danskvand. Pynt med en frisk appelsin skive  så er sommer hjemme 🙂

175.00 Kr.

Lillet (pronounced lee-lay), is a French Aperitif made from a blend of wine, liqueurs, fruits and herbs. It originated in the French village of Podensac and has been made since the late 1800s. Lillet Blanc is made from white wine and is drier than Lillet Rouge, its red-wine counterpart. Both are classically served over ice[...]

V/6 fl. 90,-
109.00 Kr.

Vinhulen.dk - 5 Stjerner.

119.00 Kr.

Perfekt til sommervarmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *