Historien om Kilchoman Whisky

Det helt særlige farmdestilleri, Kilchoman, blev grundlagt i år 2005 på den Skotske ø Islay. Da det åbnede, var det øens første nye destilleri i 125 år, men på trods af dette har det hurtigt vundet stor anerkendelse i hele verden. Hos os, ved Kokkens Vinhus, har det også en helt særlig plads. Vi har været med siden det startede – faktisk solgte det sin første whisky i 2009 gennem Kokkens Vinhus.

Vi blev overbevist fra start, hvorfor det også den dag i dag er ”vores” husets røgmalt. Stedet har gjort sig fortjent til en helt særlig plads ved os – og med god grund! Dette lille skotske destilleri har formået at producere whisky i verdensklasse. I 2017 blev dets Machir Bay kåret som som Whisky of the Year af Whisky Exchange. I samme år vandt det titlen Single Cask of the Year  i Jim Murray’s Whisky Bible.

Hvad gør smagen så unik?

Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn udelukkende fra Islay til destilleriets whiskyer.

Whiskyen Machir Bay er primært lagret på gamle bourbonfade, og imponerer med smag og aroma af kystnær tørverøg med noter af tropefrugter, frisk vanilje, butterscotch, urter, stenfrugter og citrussødme. Deres Sanaig whisky er primært lagret på gamle sherryfade fra Miguel Martin fra Xerez, som også leverer til Glenfarclas. Whiskyen er rig på lag af karamel, honning og tørret frugt, sød Islay-tørverøg og citrussødme.

Masser af smag og value for money

Kilchoman er et destilleri med en særlig historie, og ikke mindst whisky i verdensklasse. Deres unikke smage og mange priser vil få de fleste til at tænke, at prisen er tårnhøj. Men faktisk kan du nyde godt af disse til en rigtig fornuftig pris.

Vi har fundet 4 populære whiskyer frem fra Kilchoman som vi mener, at du bliver nødt til at smage. Du kan finde hele vores udvalg af Kilchoman whisky her.

749,00 Kr.

This, the 7th edition of the annually released limited edition is a combination of fresh and refill ex Buffalo Trace bourbon barrels filled in 2010 and bottled in 2017. This is the most mature expression released to date and as with all previous 100% Islay releases, the 7th edition has been produced from barley exclusively[...]

799,00 Kr.

1 edition i original cask strength

HUSETS RØG WHISKY!
450,00 Kr.

2017 WHISKY OF THE YEAR - WHISKY EXCHANGE

549,00 Kr.

ISLAYS CHARMETROLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *