age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Il Piccolo Rosso di Sicilia 2018, Peter Vinding-Diers

På lager

215,00 kr
Magisk Syrah baseret vin fra Grand old man, Peter Vinding-Diers fra hans Montecarrubo ejendom på Sicilien.
Produktbeskrivelse
Susie og Peter Vinding-Diers overtog Montecarrubo i marts 2005 efter mere end ét års forhandling.
Gården var mildt sagt et vildnis med gamle oliventræer, som havde stået upassede i årevis, og lasede mandeltræer samt halvdelen af en gammel stald nede ved gærdet til naboen.
Montecarrubo er et stykke af en vulkan, som er gået ud for mere end to millioner år siden.
Ved overtagelsen så halvdelen af jorden umiddelbart godt ud, mens den anden halvdel var fyldt, dels med store klippestykker og sten, dels med gamle græsgange.
Men beliggenheden er helt speciel: Skrånende ned mod det Ioniske Hav med en konstant kølig brise, den såkaldte ”Gregale”, fordi den kommer fra Grækenland med oprindelse i Sibirien.
Selv på de varmeste dage i slutningen af juli og august blæser den sin kølige luft ind over markerne.

Peter Vinding-Diers havde bestemt sig for at plante Syrah - mest fordi typen var kendt for at lave helt store vine i området, men også fordi Peter havde erfaret, at Nero d'Avola først kunne høstes midt i oktober, men regnen kom allerede i september.
Peter bad en af sine venner, Pierre Marie Guillaume i Frankrig, om at finde en god multiklon af særligt udvalgte stokke – et valg, de ikke siden har fortrudt! De plantede 5.000 stokke pr. ha - 1,40 x 1,40 meter, så de kunne gøre gennem markerne og rense ud på kryds og tværs. De valgte også at arbejde med busk vine (kræver mere arbejde og giver mindre udbytte) for at få så høj en kvalitet som muligt. Det har de heller ikke fortrudt!
Gården er certificeret biologisk og køres efter de biodynamiske principper – med de resultater, som nu for alvor dukker op, hvor folk har respekt for deres jord, er det vanskeligt at gøre noget andet.
Stokkene bliver mere resistente overfor sygdomme. De bliver sejere og stærkere end naboens, hvor der sprøjtes for alverdens ting, og hvor kunstgødning frembringer enorme, men uinteressante høstresultater.
Der håndhøstes, og druerne køres til vineriet, hvor blade, sten og somme tider en enkelt slange sorteres fra, inden de fermenteres i en åben fermenter med plads til ca 2,5 tons druer. Vinen gæres på sin egen gær, men ”hjælpes” lidt ved den sekundære gæring.

i årgang 2017 har Peter endnu en gang ramt plet med Il Piccolo. Lavet på 100 % Syrah, og vinen dufter intenst af brombær, blåbær og vilde krydderurter. Smagen er tæt med flotte modne tanniner og en flot integreret syre, der sammen med den beherskede alkohol giver en flot balance og kølighed.