age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clos des Mouches Blanc 2005, Beaune Premier Cru Joseph Drouhin

På lager

1.500,00 kr

Dette er den absolutte hvidvin, i en konge årgang !


OBS. denne flaske har en lille misfavning på ettiketten, men ellers er den helt perfekt og fra et Lot direkte fra Drouhin's egne kælder til vores 

Produktbeskrivelse


Clos des Mouches er en af Drouhinfamiliens absolutte stoltheder. Navnet stammer formentlig fra middelalderen, hvor vinmarkens eksponering (syd/ sydøst) var det perfekte sted for opdrætning af bier, hvilket de lokale i høj grad benyttede sig af. Derfor navngav de marken Mouches, der på den lokale dialekt betyder honningbier.

Efter vinlusens hærgen i slutningen af det 19. århundrede blev Clos des Mouches genplantet med Pinot Noir i stedet for de oprindeligge grønne sorter. Et historisk dokument fortalte dog om de hvide vines fortræffelighed, og det fik i 1921 Maurice Drouhin til at genplante vinmarken med Chardonnaydruer. I dag er det halvt Pinot Noir og halvt Chardonnay, der står på den berømte skråning, og selv om begge druesorter giver fremragende vine, er hvidvinen for både Drouhinfamilien og vinelskere noget helt specielt.

Smagekommentarer
Duften har tydelige toner af røg, citrus, honning, mandler og vanille. Smagen kombinerer elegance og tyngde på en helt enestående måde.

Drikke moden nu og de næste 10 år