age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Kilkerran WIP 1

Ikke på lager

995,00 kr

Den er rigtigt lovende! Så meget smag og karakter efter kun 5 år kan godt tyde på, at Springbank får en seriøs konkurrent til sin kultstatus, som en af verdens bedste maltwhiskyer

Produktbeskrivelse

Kilkerran Single Campbeltown Maltwhisky
W.I.P Work In Progress

Hverken kølefiltreret eller tilsat farve.
Lagret på First Fill Bourbon Barrels
Tappet ved 46 % vol.

Dette er den første officielle aftapning af Kilkerran Single Maltwhisky fra Glengyle destilleriet i Campbeltown, siden destilleriet lukkede i 1925.

Allerede forvirret? Destilleriet hedder Glengyle, men whiskyen der brændes på destilleriet er opkaldt efter et andet gammelt Campbeltown navn – nemlig Kilkerran.

Springbank destilleriet købte og begyndte renoveringen af de gamle bygninger i år 2000 og begyndte at destillere igen 25. marts 2004.

Denne første officielle aftapning af Kilkerran er altså 5 år gammel og lagret på First Fill Bourbon Barrels.

Da Springbank købte Glengyle destilleriet var det oprindelige produktionsudstyr for længst borte og nyt/gammelt udstyr skulle derfor erhverves. Som en særlig detalje kan nævnes, at Glengyles Pot Stills kommer fra det sagnomspundne og for længst lukkede Highland destilleri Ben Wyvis.

Kilkerran er en let tørvet Campbeltown whisky der er destilleret klassiske 2 gange. Denne første aftapning af Glengyle er kun aftappet i et stærkt begrænset parti.

Farve:De friske bourbon tønder har allerede sat et godt gyldent præg på whiskyen.

Duft:Næsen er utrolig fyldig og kompakt. Campbeltown stilen fornemmes tydeligt – Masser af fedme, olie, salt og blød tørv. Vanilje, kamilleblomst og honning giver modspil til det maritime.

Smag:Smagen er lidt finere end næsen. Honning og vanilje, sammen med kamfer, pinjekerner, og så til sidst en behagelig tørhed, sammen med en blød dyne af salt og tørv.

Kommentar:Den er rigtigt lovende! Så meget smag og karakter efter kun 5 år kan godt tyde på, at Springbank får en seriøs konkurrent til sin kultstatus, som en af verdens bedste maltwhiskyer