Klinker Brick – Zinfandel når det er bedst!

Klinker Brick vineriet ligger i Lodi distriktet i det nordlige Californien og er vel nærmest synonym med en bestemt drue; Zinfandel.

Zinfandel-druen, danskernes oversøiske darling

Lodi er Zinfandel druens hellige gral, der hvor den har de helt optimale vilkår for at opnå bedst mulige kvalitet.

Zinfandel-druen er vel danskernes yndlingsdrue nr. 1, når man tager udgangspunkt i de oversøiske druer. Den har varme, fylde, sødme og en forholdsvis lav syre, der gør den til en ”publikumsfavorit” i de danske hjem.

Klinker Brick og de gamle vinstokke

Et af de vinerier der har arbejdet sig op blandt eliten, der mestrer denne mørke, kraftfulde drue, er Klinker Brick – et vineri der er er ejet af parret Lori og Steve Felten. Begge fra familier med lang tradition i vindyrkning. Klinker Brick råder over 15 vinmarker, hvor størstedelen er beplantet med Zinfandel, hvis stokke har en alder mellem 40 og 120 år. De første stokke er plantet omkring 1900-tallet af Lori og Steve Feltens forfædre, som var immigranter fra bl.a. Tyskland og Rusland.
For at opretholde den høje kvalitet, arbejder Klinker Brick med lave høstudbytter og det er bl.a. også det, som man får ud af de gamle stokke, Old Wines. Lave udbytter, men druer af højeste kvalitet.

Klinker Brick Old Vine Zinfandel

Klinker Brick Old Vine Zinfandel er vineriets ikon vin. Den indebærer alt det som man forbinder med en ærke amerikansk Zinfandel. Stor, voldsom, mørk, saftig, krydret, sødmefuld.
Denne Zinfandel fra Lodi i Californien giver uden tvivl de store amaroner kamp til stregen når vi taler om kraft og power. Alkoholprocenten er på 15,8% og det beviser i høj grad hvad denne Zinfandel kan præstere.

Farven, duften, balancen og den lange eftersmag

Farven er mørk, dyb rød med tykke gardiner. Duften er overraskende intens og afslører en bred vifte af aromaer såsom hindbær, blåbær, peber og søde krydderier, chokolade og eukalyptus. Kompleksiteten vil nærmest ingen ende tage. Det er en ”power” vin med fylde og dybde. Balancen mellem de sødmefulde bær, ahornsirup og de krydrede noter af peber, kardemomme, vanilje og nysavet træ giver et ekstraordinært smagsindtryk. Tanninerne er flot afrundede og giver vinen en god struktur. Eftersmagen er utrolig lang, og duften hænger ved i glasset – selv efter at glasset er tømt.

Så når slagterens bedste ribeye skal serveres, når grillen tændes op og den saftige bøf smides på – så server en flaske af Klinker Bricks Zinfandel vine til og få en oplevelse udover det sædvanlige!

 

150.00 Kr.

Men lidt under radaren af de prestigefyldte topvine laver Varner-brødrene deres Foxglove-vine (betyder ”fingerbøl”), der er fremragende value-for-money-vine.Druerne til denne Zinfandel kommer udelukkende fra marker i Paso Robles, en californisk vinregion, der er blevet populær, og som er vokset eksplosivt de seneste 10 år. Vinifikation Druerne fra de ca. 25 år gamle vinstokke bliver afstilket[...]

235.00 Kr.

Denne Old Vine Zinfandel er eksemplet på det største og det bedste som en Zinfandel fra Lodi i Californien kan præstere. Den lever helt og aldeles op til det amerikanske udtryk ”The bigger the better” – for man finder ikke en større Zinfandel. Druerne er udvalgte fra 15 forskellige vinmarker med vinstokke på gennemsnitligt 85[...]

125.00 Kr.

STJERNE-VIN 2018

80.00 Kr.

Blød og rund ”Zin” produceret på druer fra Lodi-regionen, der er epicentret for Zinfandel. Her er klima og jord ideelt for netop denne drue. Den har en lang stolt tradition her i det amerikanske til trods for, at den ikke har sin oprindelse i USA, som man først troede. Masser af solmodne sommerbær i duft og smag. Hertil fine vanilje- og røgede toner fra fadlagringen. Der er tryk på bærfrugten, men friskheden er bekræftende. En vin der klarer alle de krydrede kødretter af okse, vildt eller lam!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *