age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Kuhlmann-Platz Pinot Gris 2015

Ikke på lager

125,00 kr
Alsace er referencepunktet for, hvordan Pinot Gris skal smage, og Kuhlmanns Platz’ udgave er bestemt en værdig repræsentant. Vinen har den klassiske bløde karakter med masse af modne pærer. Der er et strejf af sødme, som er balanceret af en fin syre
Produktbeskrivelse
Pinot Gris, tidligere kendt som Tokay d’Alsace, har sit franske hjem i Alsace og er, sammen med Riesling og Gewurztraminer, en af de ædle hvidvinsdruer i regionen. Druen var før i tiden en sjældenhed i Alsace, hvor den kun dækkede 3% af det samlede vinmarksareal i området. I dag er den dog blevet mere populær. Pinot Gris kan være en drilsk drue at høste på det rigtige tidspunkt. Hvis druerne hænger bare en anelse for længe ved høsten, kan vinen virke for opulent og miste finesse. Kuhlmann Platz kontrollerer løbende druens modenhed under høsten for at få det perfekte indhold af syre i vinen. I gode år som 2015, hvor Pinot Gris druerne har opnået det påkrævede indhold af sukker, kan Kuhlmann lave de overdådige og søde Sélection de Grains Nobles-vine.

Kuhlmann Platz er en del af det meget anerkendte kooperativ fra Alsace, Cave de Hunawihr.

Det var først efter 2. Verdenskrig at Alsace etablerede sig som et af verdens mest spændende vinområder. Krigen havde sat sine spor efter den tyske besættelse, og Alsace var igennem en helingsperiode. I 1954 indså en række vinbønder fra den billedskønne kommune Hunawihr, at de kunne forbedre kvaliteten betydeligt ved at arbejde sammen. De har således været med til at skabe de fantastiske rige Alsace hvidvine, vi kender og elsker i dag. Vinbønderne, der stiftede vinhuset, arbejdede hårdt i vinmarkerne om dagen, og brugte de kolde nætter på at konstruere og bygge vineriet. Samme bygning er stadig i brug i dag, men er løbende blevet renoveret.
Kuhlmann Platz er et af de første etablerede kooperativer i Alsace og regnes i dag, som et af de bedste i området.