age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

L.A. CETTO Chardonnay Reserve 2019

På lager

139,00 kr
  • Køb 6 for 714 og spar 15%

Ved 6 Fl. Kun 119,-

Produktbeskrivelse

Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men de er bestemt ikke nybegyndere. Rent faktisk ligger verdens ældste vingård i Mexico dateret til 1593, og ældre end nogen eksisterende vingård i Europa. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja Californien, dette gælder også vinhuset L. A. Cetto etableret 1926 af en italiensk immigrant Angelo Cetto. I dag er det 3. generation der driver dette prestigefyldte vinhus med status som Mexicos absolut fornemste producent af bordvine.

Vinen er produceret 100% på Chardonnay og gæringen foregår i franske træfade. Herefter fortsættes lagringen i træfadene yderligere 7 måneder ”sur lie”, dvs. vinen ligger med skallerne i under ugentlig omrøring. Vinen får efter aftapning yderligere 6 måneders flaskelagring inden frigivelse. Farven er flot gylden og vinen oser af tropisk frugt i næsen. Der er tydelige dufte af vanilje, melon, bagte æbler og ristet brød. Helt utrolig stofrig, kompakt og intens hvidvin, der har et flot spil mellem det fede og det syrlige.

Server vinen ved ca. 10° C. til grillet fisk, skaldyr, lyst kød eller sågar til kraftige oste.

Farven er flot gylden og vinen oser af tropisk frugt i næsen. Der er tydelige dufte af vanilje, melon, bagte æbler og ristet brød. Helt utrolig stofrig, kompakt og intens hvidvin,