age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Lauren's Vineyard Agrelo Cabernet Franc 2015 Casarena

På lager

295,00 kr
Produktbeskrivelse

Stor enkeltmarks- Cabernet Franc fra Argentina produceret på 100 % Cabernet Franc. og fadlagret i 18 måneder på nye franske fade.

Cabernet Franc ser man ikke så ofte som enkeltvin, slet ikke i på disse breddegrader. De fleste forbinder druen med de berømte Cabernet Sauvignon.– Merlot– og Cabernet Franc-blends fra Bordeaux. Her er Chateau Cheval Blanc frontløberen da de fleste af deres årgange er på mere end 50% Cabernet Franc. Men druen dyrkes også med succes andre steder i Europa som fx. Loire, Bolgheri, Maremma med flere. Uden for Europa det primært Sydafrika, Australien, Californien (tæller jo nærmest som et land!), Chile og Argentina. Druen er faktisk ”forfader” til Cabernet Sauvignon, men den er mildere, mere feminin, lettere og blødere end Cabernet Sauvignon og den er i stand til at producere nogle flotte slanke og frugtaromatiske vine som fx. denne udgave.

I næsen er der en dejlig mintet tone, med lidt blyant og sorte og lyserøde frugter. Der er er samtidig tydelige noter af lidt brændt fad og vanilje fra den lange fadlagring. Smagen er proppet med modne røde frugter, ristet rød og grøn peber og hints af kakao. Spændende og ”sjov” vin, der selv om vinen har både styrke og bid føles herlig elegant og let til bens.

Giv endelig vinen masser af luft, via dekantering gerne en times tid før servering.