age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Lauren's Vineyard Agrelo Petit Verdot 2013, Casarena

På lager

295,00 kr
Produktbeskrivelse
Produceret på 100 % Petit Verdot. Fadlagret i 18 mdr. på nye franske fade. Petit Verdot er en gammel klassisk druesort, som tidligere primært blev brugt i Bordeaux-blends. Der hersker tvivl om druens oprindelse, men det tyder på, at sorten faktisk blev plantet i Bordeaux før Cabernet Sauvignon. I Bordeaux har den har dog aldrig egnet sig til at blive brugt til enkeltdruevine, og sjældent bliver der brugt mere end 5-10% i Bordeaux-blends. Druen er lille og med tyk skind, der giver megen farve til vinen. Det grundet det store indhold af anthocyaniner, der er et farvestof.

Navnet på druen stammer fra ”Petit”, der betyder lille. ”Verdot” er lidt vanskeligere, men kan vel oversættes med ”den grønne”. Det hentyder til, at druen i kolde år kan have tendens til at producere grønne umodne druer ind imellem de modne klaser. Petit Verdot modner altså langsomt. Derfor bliver druen ikke brugt i køligere egne, hvor sæsonen og det gode vejr slutter tidligt. Dette er grunden til, at man ikke ser mange rene Petit Verdot’er fra Europa. Til gengæld har varmere himmelstrøg opdaget, at sorten fungerer fint, når den får lang tid til at modnes. Det får den i bl.a. Portugal, Spanien, Italien, Australien, Argentina og Californien.

Mørk dybrød farve i glasset. Intens duft af brombær, blåbær, røde kirsebær og lidt ”spicy” toner. Også i smagen er der masser af modne bær pænt akkompagneret af lakridsnoter og lidt vanilje fra fadlagringen. Vinen tager et godt greb i mundhulen, men bliver aldrig barsk og streng. Det har de perfekt modne bær og en dygtig vinmager sørget for.