age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Librandi Critone 2016, Calabrien

På lager

120,00 kr
NICODEMO LIBRANDI er netop blevet kåret til “GROWER OF THE YEAR 2013” I GAMBERO ROSSO 2013.
Produktbeskrivelse

Librandi er et af Calabriens absolutte top-huse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i ”tåen” af Italien. (Altså tåen hvis man ikke regner Sicilien med!). Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i vineriet, Paolo står for marker, høst samt vinifikation og Nicodemo ser dem begge over skulderen!


Selve vinifikationen bistås af en af de helt store ønologer i Italien, Donato Lanati, der, ud over at være konsulent for nogle af Italiens største vinfirmaer, også er professor i ønologi ved universiteterne i Torino og Rom.


Librandi har mere end 900 hektarer under jord. Heraf bliver de ca. 600 hektarer brugt til vindyrkning og ca. 300 hektarer til olivenlunde og skovbrug. Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.


I den sokratiske dialog, kombinerer Platon Sokrates’s filosofiske visdom med hans unge decibel Crito’s sunde fornuft. I vinen af samme navn, som er lavet på 90 % Chardonnay og 10 % Sauvignon Blanc, har Librandi kombineret kvaliteten af, de for området, utraditionelle druetyper med gamle lokale vinproduktions traditioner, og har derved opnået denne unikke top kvalitetsvin.


Høsten af druerne til denne vin foregår i slutningen af august, og der produceres ca. 180.000 flasker om året. Jordbunden i dette område er meget leret og kalkholdig.


Et fornemt eksempel på Librandis tro på at regionens vine skal baseres på både tradition og innovation. Critone er produceret på 90% Chardonnay og 10% Sauvignon Blanc. Vinen har en smuk strågul farve og en meget elegant duft af bl.a. grønne æbler, ferskner og nyslået græs. Behagelig tør og med en sprød og lang eftersmag. Er velegnet til skaldyr, fisk – rå, grillet eller med sauce. Til antipasti og helt vidunderlig som aperitif.