age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Mad Fish Riesling 2017 Australien

På lager

139,00 kr
Produktbeskrivelse
"En flot afbalanceret hvidvin, som udtrykker Riesling fra sin bedste side.
Velegnet som aperitif, til lette salater eller fisk og skaldyr"

 

MadFish serien er en række vine, som lægger vægt på nydelse og enkelthed. De er produceret til de sande livsnydere, der sætter pris på et godt og gennemført glas vin i det gode selskab. Vinene er produceret i en moderne stilart med druer plukket fra områder med et køligt klima, som giver masser af ren og frisk frugt med en god syre. Denne stil er lige i Vestaustraliens ånd. Det er vine som er simple og ligetil, der går rent ind hos livsnyderne.
Navnet MadFish stammer fra en lokal badeby, som hedder Madfish Bay. Her kan man ofte se hoppende fisk i vandet i desperate forsøg på at undgå de mange sultne delfiner på rov.
Hvidvinen er fremstillet på 100 % Riesling, som er særlig kendt fra Alsace i Frankrig, Tyskland, Østrig og Australien. Druen giver vine med højt syreindhold og moderat fedme og alkohol. Riesling er en sentmodnende druesort, og den lange modning giver druen mulighed for at danne mere komplekse aromaer. Vinens markante syre sikrer dens elegance og giver den fremragende lagringsegenskaber.
Det er altid vigtigt at starte vækstsæsonen med masser af fugt i jorden. Vinteren og foråret 2016 gav masser af det. Sommeren 2017 i Sydvestaustralien var mild til kølig. De kølige forhold betød en virkelig sen start på druehøsten på grund af manglen på varme og solskin. Omvendt har de kølige forhold været medvirkende til en Riesling med en levende smag, som flot afspejler stedets terroir og druens karakteristika.
Druerne er høstet fra vinmarker i Mount Barker og Porongorups i Great Southern fra steder, som er de højeste i det vestlige Australien. Hvidvinen er fremstillet i en ren og klassisk Riesling stil uden malolaktisk gæring og brug af egetræsfade, hvorved man værner om den rene frugt og friske syre.

Dette er en vestaustralsk klassiker. En lys, sprudlende hvidvin med en livlig frisk frugt og en saftig syre. Vinen har en flot citronfarve i glasset med en meget aromatisk duft af limeskal, citronblomst og grønt pæreskind. I smagen findes noter af citrus, lime, appelsinskal, æbler og pærer med en blød sten/mineralsk syre, der munder ud i en lang, frisk og mineralsk eftersmag. En flot afbalanceret hvidvin, som udtrykker Riesling fra sin bedste side.