age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Mandato Apassimento

Ikke på lager

100,00 kr
Produktbeskrivelse
Dyb rød og med let brun kant. Duft af rosiner, modne kirsebær og lidt knus peber. I smagen fornemmer du tydeligt Amarone-stilen med den bløde, sødmefulde og kraftfulde smag. Vinen lægger sig fløjlsblødt på tungen, let krydret og med en lang eftersmag af moden frugt og blid syre

 

Enoitalia Winery er ejet af familien Pizzolo og beliggende mellem Verona og Vicenza i det nordlige Italien. Det er de fire brødre; Giuliano, Augusto, Floriano og Giorgio, som er de nuværende ejere med Giorgio som direktør for firmaet.
Da Europa langsomt kom på fode igen efter første verdenskrig, besluttede bonden Giovanni Alberto Pizzolo at købe mere jord mindre hushold. Han og hans store familie fik stor succes med dyrkning af grøntsager og tobak. I begyndelsen af 70'erne opgav de tobaksproduktionen og fokuserede i stedet på husdyrbrug. I slutningen af 80'erne kastede de sig bl.a. også over import og opdræt af fisk og skaldyr. I 1986 blev vinen så inddraget i familievirksomheden. De købte vingården, Calmasino Bardolino i Veneto som hovedsæde og lavede straks langtidskontrakter med en række vinavlere over hele Italien. En gensidig god og lang aftale med vi en vinbonde er ensbetydende med, at man løbende kan sikre en høj kvalitet af druer.
Siden 2000 har familien også ejet den anmelderroste vingård, Valle Reale, som ligger i hjertet af Abruzzo. Under vejledning af Leonardo Pizzolo produceres der her, ifølge New York Times, "Verdens bedste Montepulciano d'Abruzzo".
Hele 75% af EnoItalias produktion bliver eksporteret og succesen har været overvældende. I dag produceres der næsten 85 millioner flasker vine årligt fra alle egne af Italien.

Igennem hele processen kræves omhyggelighed. Det er meget vigtigt, at druerne ikke ødelægges inden tørringsprocessen. De hele drueklaser kommes forsigtigt i kasser og køres til en tørrehal (fruttaio), hvor klaserne enten lægges på måtter, kommes i åbne trækasser eller hænges op. Det er vigtigt, at der er luft omkring drueklaserne, så luften kan cirkulere omkring klaserne. Der er skarp kontrol med temperatur og luftfugtighed. Især i de første uger, hvor druerne indeholder megen vand, bliver der dagligt tjekket for uønsket mugdannelse. I de gamle dage brugte man lofterne på vingårdene til at tørre druerne på, men det var svært at få en ensartet og kontrolleret tørring. Til appassimento uden for Veneto (Amarone), tørrer druerne oftest 2 mdr. inden presningen/vinifikationen. Sukkerindholdet er hermed højt nok til at give den færdige vin en høj alkoholprocent samt den sødmefulde charme. I dag ser man metoden benyttet i hele Italien, ja faktisk i det meste af verden til både bord- og dessertvine.
Denne variant er et spændende blend af 50% Primitivo og 50% Negroamaro fra Salento-regionen i Apulien (Syditalien). Det er fra denne region at de varme, solrige og ofte prisdygtigste italienske vine kommer fra.
Druerne blev håndplukket første uge i oktober, hvor der blev selekteret grundigt i både mark og vineri.
Dyb rød og med let brun kant. Duft af rosiner, modne kirsebær og lidt knus peber. I smagen fornemmer du tydeligt Amarone-stilen med den bløde, sødmefulde og kraftfulde smag. Vinen lægger sig fløjlsblødt på tungen, let krydret og med en lang eftersmag af moden frugt og blid syre.
Vinen bærer flot og let de 14,5 % alkohol og passer fortrinligt til kraftigere kødretter, både som steg og gryderet, til vildt, lam eller modne og kraftige oste.