age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clos du Roy 2016 Marsannay, Sylvain Pataille

På lager

599,00 kr

IKON-BOURGOGNE I STOR ÅRGANG

Produktbeskrivelse

Biodynamisk Bourgogne  fra Kongen af Marsannay ! Tre ting, som bør understreges, når man taler om Sylvain Pataille,
1.Han er uden diskussion stjernen i Marsanney og på mange måder også kommunen dynamo.2.Han elsker terroir. Oprindeligt er han uddannet i ønologi i Bordeaux, hvor han  i en meget høj grad bidrog til Château Branaire Ducru’s kvalitetsløft ved at inddele vinmarkerne i små parceller, som blev opdyrket separat.
3.Han er fuldstændig hands-off i sin winemaking. Ingen gærfløde, ingen enzymer, ingen chaptalisering og ingen syrejustering. Kun den rene gærede most evt. understøttet af lidt fad i de absolut bedste årgange.

Sylvain dyrker Biodynamisk og hans vine er så tæt på Naturvin, som de kan komme!

"Formidabel ren duft af brombær, kirsebær og skovjordbær, tilsat en lille smule mynte og lidt peber. Smagen er yderst velstruktureret med fine, men meget modne tanniner, en flot meget ren frugt og en medium+ fylde. Eftersmagen er kompleks og velafbalanceret med en diskret tone af egetræ"

Clos Du Roy fra Pataille er magisk bourgogne - frugten er ultra-kompleks og strukturen er helt skarpt defineret. Næsen er fyldt af røde bær og hints af skovbund og krydderier - aromaprofilen er perfekt overført til munden og den flotte lange finish. Det er i sandhed bevægende vin og noget alle fans af Bourgogne brude prøve hurtigst muligt