age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Domaine Villepeyroux Forest, Marselan 2016

På lager

Specialpris 99,00 kr
Pris: 125,00 kr

Domaine Villepeyroux Forest Marselan - ren magi på flaske

 

Produktbeskrivelse

Ved porten til Minervois i Sydfrankrig ligger dette lille smukke vineri ejet 100 % af familien. En producent vi har et tæt forhold til og som producere fantastiske vin fra den lille by Carcasonne.

Domainet er beliggende i den lille flække Villepeyroux, der har eksisteret siden antikken, og hvor den Romerske rute løber langs med vinmarkerne. Flækken blev bygget på samme tid som byen Malves en Minervois, som den stadigvæk er afhængig af. I århundreder har familier af vinbønder skabt vine fra dette landskab, ofte som kooperativer og nogle gange som private vinhuse.

Domaine Villepeyroux Forests families vinhistorie blev påbegyndt i 2006, hvor bedsteforældrene købte 20 hektar vinstokke med tilhørende bygning. På dette tidspunkt var produktionen kun fokuseret på druer til kooperativer. I 2011 flyttede resten af familien til grunden for at lære om vinmarkerne og arbejde på familievineriet.

I dag er vinmarkerne ændret en del, da huset nu ejer 40 hektar i AOC Minervois og IGP. Noget af produktionen er øremærket bulkvin, men siden 2008 har domainet selv flasket vine fra de bedste plots på markerne. Udbyttet er lavt, ofte blot 40 hektoliter per hektar, og kvalitet er til en hver tid sat over kvantitet.

De næste par års projekt er at konvertere vinmarkerne til økologisk produktion hvilket vi i Kokkens Vinhus er super glade for da efterspørgslen på netop dette er stor nu til dags

 

Marselan er en sort druevariant, som er en krydsning mellem Cabernet Sauvignon og Grenache. Druerne på Marselans klaser varierer fra små til store, og druerne er runde med sort skind samt fyldt med frugtsaft. Marselan er en drue med lav effektivitet i produktionen, da der skal 160 kilo druer til at skabe 100 liter druesaft.  Sorten giver en koncentreret rødvin spækket med frugt og krydrede noter. Hos Domaine Villepeyroux Forest repræsenterer sorten 3,2 hektar med en gennemsnitsalder på 50 år.

Druerne bliver fjernet fra stilkene og knust, før de overføres til ståltanke. For at opnå en dyb farve og skabe ekstra aroma i vinen udtrækkes der via pump-over farve og tannin ved udblødning, og efterfølgende bliver vinen fermenteret. Fermenteringen udføres med temperatur-kontrol mellem 22 og 25 grader med udtræk specielt profileret til den enkelte drue. Den afsluttende maceration varer relativt kort tid, blot 7-12 dage, for at bibeholde de friske noter fra frugten og udtrykke jordbunden bedst muligt.

 

Vinen har en indsmigrende frugtig aroma af jordbær og krydderier som springer op af glasset så snart man nærmer sig. I munden har vinen en utrolig fyldig mundfølelse underbygget med stor frugtintensitet og med et lavt tanninniveau. Balancen i vinen er helt i top og matchet perfekt ud med den mørke intense frugt og den let krydrede stil, og den er klar til at drikke allerede ved frigivelse, men kan også gemmes 2 til 3 år.

Vinen nydes bedst ved let svalet til omkring 18 grader og gerne ledsaget af den legendariske egns-ret cassoulet - så er magien i hus.

OBS Denne vin er ufiltreret og kan indeholde forholdsvis store mængder af uskadelig bundfald!  :-)