age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Miltonduff 22y old 1989 (Berry Bro´s & Rudd)

På lager

1.495,00 kr
Limited aftapning fra Berry Bro´s & Rudd
Cask no. 449009


Bottled i 2012 


Vol. 54,3% 


Produktbeskrivelse

Miltonduff Distillery blev grundlagt i 1824 af Andrew Peary og Robert Bain. Det siges det sted, hvor Miltonduff blev bygget var oprindeligt Pluscarden Priory grundlagt af kong Alexander II i 1230. Faktisk er der, hvor destilleriet står siges at være måltid mølle The Priory (som senere blev til et kloster). I dag er der ingen forbindelse mellem The Priory og destilleriet, dog kan navnet på The Priory findes på Miltonduff gaveæske. Der var en periode, hvor navnet blev stavet i to ord (Milton Duff) på flasken, men senere blev forenet som én. Miltonduff ligger flere miles sydvest for Elgin og nær floden Lossie. Det var en af ​​de første destillerier officielt licenserede.Før Miltonduff blev bygget, ulovlig destillation var promiment i området. Mere end halvtreds ulovlige stills drog fordel af de rigelige vandforsyning og den frugtbare jord, som produceres rigelige byg. Det var almindeligt at se strejf af røg regelmæssigt stiger fra fordybningerne over hele det omgivende Glen, som var kendt for at være underskrivelsen af ​​en brand koge en ulovlig stadig.

Miltonduff var en af ​​18 destillerier, der bruger vedhæng "Glenlivet" i sit navn, selvom det er 20 miles fra floden. I løbet af 1880'erne var det en populær og effektiv markedsføring strategi for at blive klassificeret som en Glenlivet.

I 1860'erne Miltonduff ejedes for en tid af James Grant, som også ejede Highland Park på Orkney og i 1866 blev destilleriet købt af William Stuart. I 1895 blev den blev udvidet, og under ekspansionen en sten, der kan have været brugt af en abbed til knælende under ceremonier blev bygget i støtte væggen af ​​en af ​​de stillbilleder.

Hiram Walker & Sons Ltd købte Miltonduff i 1936. I 1992 Hiram blev en del af Allied Domecq, og i dag Allied er en del af Pernod Ricard porteføljen.
The River Lossie
Størstedelen af ​​produktionen fra Miltonduff går mod Ballantine s blandinger, det bidrager også til Teachers og Old Smuggler. Destilleriet producerede også en anden malt kaldet Mosstowie. I 1964 blev et par Lomond stills  installeret med det formål at producere Mosstowie, dog blev disse stills demonteret inden udgangen af ​​1981. Mosstowie er en tungere,mere oilieret og røget end Miltonduff og er stadig tilgængelig fra uafhængige aftapninger.

Miltonduff hus stil er blevet beskrevet af Michael Jackson som "blomstrende, scenty, rent, fast, elegant. Apertif".
i hvert fad.