age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Morgon 2018 Maison Passot

På lager

149,00 kr
100 % GAMAY
Produktbeskrivelse
Domaine PASSOT er en 12 hektar stor vingård, der er spredt over 4 Beaujolais-kommuner, Chiroubles, Fleurie, Morgon, Régnié. Med hovedsæde i Chiroubles producerer familien bagved en stripe forskellige vine, med hjertet i Beaujolais. Deres tilgang til vinproduktion er med fokus udelukkende på kvalitet. Der er kræset for hver en detalje og vinen er terroir-tro på flotteste vis.

Morgon er den mest kendte af de 10 Cru'er i Beaujolais og som oftest den af vinene, der viser mest tyngde, intensitet og power. Fra Domaine Passot's udgave er dette meget godt beskrivende. Den har brede skuldre, flot dybde i frugten og generelt et ekstra gear i forhold til intensiteten i vinene. I næsen er der bunker af lyse sarte bær, hindbær, jordbær, skovbær og ribs. Krydret med en flot tone af peber, sorte kirsebær og blomme. I munden er den graciøs med en nærmest vægtløs mundfornemmelse. Det friske frugt rammer først i finishen og eksplodere i røde og lyst-mørke frugttoner. Finishen er struktureret, krydret og intens men i total harmoni.

Vinen laves fra gamay-stokke med over 45 år på bagen og heri ligger nøgle til den store rigdom som vinen besidder

Det er en Seriøs Beaujolais, som let kan matches med semi-kraftige retter gerne med umami fra svampe af en art.

Luft den gerne en til to timers tid inden den skal drikkes og server gerne ved 16 grader da det giver frugten fuld aromaprofil

Vinene fra Maison Passot forhandels udelukkende af Kokkens Vinhus