age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Noon Reserve Shriaz 2015

På lager

599,00 kr
Produktbeskrivelse
Noon blev grundlagt af Drews far, David, der indtil 1976 arbejde som fransklærer, hvorefter han opgav sit faste job for i stedet at forfølge passionen som vinbonde - en passion som i en stadig højere grad optag hans tid.
Vineriet har en nærmest mikroskopisk produktion, baseret på nogle små parceller med gamle Grenache-stokke. For at tilbringe vinen lidt tannin, syre og farve tilkøbte David lidt Shiraz og Cabernet Sauvignon hos nogle af vineriets naboer. Denne procedure har Drew videreført, så han i dag køber en fast mængde druer hos Borrett-familien, som udskilles i en Cabernet og en Shiraz Reserve. Begge vine har i dag opnået kultstatus og allokeres til importørerne i yderst begrænsede mængder.
Noon er i den grad et Boutique Winery, og vinene ligger i den absolutte verdensklasse. De enkelte vine repræsenterer det ultimative inden for de enkelte druetyper, og selv om Drew presser ekstraktionen til det yderste, går han aldrig for langt. Vinene er ganske enkelt i perfekt balance uden forstyrrende bitterstoffer.
Druerne til Noons Shiraz Reserve kommer fra den 1,6 ha store vinmark 20 Rows Block, der er ejet af Borrett-familien. Borrett-familien forestår i meget tæt samarbejde med Noon-familien arbejdet i vinmarken, men Noon overtager det fulde ansvar for resten af processen, så snart druerne er høstet.
Vinen, der kun laves de bedste årgange, er en rigtig Parker-favorit, som han i reglen tildeler mellem 97 og 99 point.


Vinifikation

Når druerne ankommer til vineriet, presses de i en basket press, hvorefter mosten lægges på åbne tanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted. Efterfølgende lagrer vinen på 300 liters egetræsfade af amerikansk og fransk egetræ i 18 måneder.