age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Noon Reserve Shriaz 2017 - 6 Skarpe Bud

På lager

599,00 kr

STOR VIN

Produktbeskrivelse

KULTVIN FRA NOON- NOGET AF DET MEST AFSTEMTE AUSTRALSKE VIN DER FINDES

Noon er i den grad et Boutique Winery, og vinene ligger i den absolutte verdensklasse. De enkelte vine repræsenterer det ultimative inden for de enkelte druetyper, og selv om Drew presser ekstraktionen til det yderste, går han aldrig for langt. Vinene er ganske enkelt i perfekt balance uden forstyrrende bitterstoffer.

Noon blev grundlagt af Drews far, David, der indtil 1976 arbejde som fransklærer, hvorefter han opgav sit faste job for i stedet at forfølge passionen som vinbonde - en passion som i en stadig højere grad optag hans tid.
Vineriet har en nærmest mikroskopisk produktion, baseret på nogle små parceller med gamle Grenache-stokke. For at tilbringe vinen lidt tannin, syre og farve tilkøbte David lidt Shiraz og Cabernet Sauvignon hos nogle af vineriets naboer. Denne procedure har Drew videreført, så han i dag køber en fast mængde druer hos Borrett-familien, som udskilles i en Cabernet og en Shiraz Reserve. Begge vine har i dag opnået kultstatus og allokeres til i yderst begrænsede mængder.

Druerne til Noons Shiraz Reserve kommer fra den 1,6 ha store vinmark 20 Rows Block, der er ejet af Borrett-familien. Borrett-familien forestår i meget tæt samarbejde med Noon-familien arbejdet i vinmarken, men Noon overtager det fulde ansvar for resten af processen, så snart druerne er høstet. Der er en minutiøs sans for detalje og hver en sten bliver vendt og drejet for at skabe det bedste materiale og derved den bedste vin muligt.
Vinen, der kun laves i de aller bedste årgange, er en rigtig Parker-favorit, som han i reglen tildeler mellem 97 og 99 point.

Vinen  lagrer på 300 liters egetræsfade af amerikansk og fransk egetræ i 18 måneder. Resultatet er en ultrakompleks vin, med duft af brombær, vilde kirsebær, lakrids, peber, chokolade og blåbær. Smagen er tæt med masser af fede, modne tanniner, som sammen med alkoholen giver en meget fyldig vin. Syren spiller flot op og afstemmer hele oplevelsen til perfektion. Finishen er vedvarende og intens med noter af cedertræ, lakrids og peber.