Påske 2019 – Det skal du drikke

Påsken står for døren, som mange af jer nok ved – og ligesom til jul, er god mad og gode drikkevarer yderst vigtige i denne højtid. Derfor får du her nogle nøje udvalgte drikkevarer, så du og dine gæster ikke kommer til at tørste henover og efter påsken.

5 nye spændende vine fra Spanien

Nye lækkerier fra Spanien Efter at have smagt os igennem en masse spanske vine, både røde og hvide, var vi som firma ikke i tvivl: kvaliteten af vinene var så høj, så det var om at vælg i stedet for at vrage. Vi blev enige om 10 vine fra både klassiske områder som Rioja og[…]

Gin fra Norden

Gin i verdensklasse – produceret i Norden De seneste år har ginproduktionen oplevet massiv fremgang, og er kun blevet større og større. Og det ser ud til at det er kommet for at blive. Dog kan det være svært at få øje på de mange gode ginproducenter, der gør sig gældende. Det kan komme bag[…]

Historien om Kilchoman Whisky

Det helt særlige farmdestilleri, Kilchoman, blev grundlagt i år 2005 på den Skotske ø Islay. Da det åbnede, var det øens første nye destilleri i 125 år, men på trods af dette har det hurtigt vundet stor anerkendelse i hele verden. Hos os, ved Kokkens Vinhus, har det også en helt særlig plads. Vi har[…]

Champagne til kælderen

Hvordan adskiller Champagne sig? Champagne er et spændende område når vi snakker vin. Det er det eneste område, hvor en vin kan blive frigivet uden en real årgang. Dog har vinen lagret mere end 15 måneder før den må frigives når vi taler omkring Non-Vintage champagne, altså en vin uden årgang. Og så er der[…]

Gin – det nye sort!

Gin er blevet en mere efterspurgt spiritus for tiden. Den ældgamle enebær-baseret spiritus er populær som aldrig før – og nye spændende gin ser dagens lys mere eller mindre dagligt. Hvor stammer gin fra? De første møder med Gin stammer helt tilbage fra 1650-1700 tallet og menes at komme fra Frankrig. Dog mener man, at[…]

Vinen til risalamanden og mandelgaven

Risalamande – hvor stammer det fra? Risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring år 1900. Her fik det bedre borgerskab i riget serveret kold risengrød med fløde, mandler og kirsebærsauce. Ris var en svær vare at skaffe, og derfor dyr, mens fløde var en luksusvare som var forbeholdt søndagen. Det var først efter[…]

Jacques Selosse – Champagne i verdensklasse

Ansleme Selosse er vinmager for det ikoniske vineri i Avize. Han bragte den klassiske metode for at producere hvid bourgogne til champagne. Han driver sit vineri ved navn Jacques Selosse med base i det flotte og anbefalingsværdige Hotel ”Les Avises”. Hvad gør champagnen så speciel? Hans champagner er store og intense som ingen andre fra[…]

Guiden til årets julevin

Vi har i år valgt at lave en guide som kan hjælpe jer med at finde den perfekte julevin til hele december eller bare juleaften. Vinen til den fede mad skal spille sammen med det saltede kød, den tykke sovs og ikke mindst de syltede grønsager. Med andre ord byder julemaden på mange forskellige nuancer.[…]

Dansk frugtvin i verdensklasse!

Det er vel efterhånden ikke noget nyt at det danske vejr kan være noget så lunefuldt. År 2017 havde vi den værste sommer i mands minde, hvor 2018 har været den bedste sommer i mange, mange år. Vores noget ustabile klima indbyder ikke ligefrem til at kunne fremavle vine i verdensklasse – i hvert fald[…]