Jacques Selosse – Champagne i verdensklasse

Ansleme Selosse er vinmager for det ikoniske vineri i Avize. Han bragte den klassiske metode for at producere hvid bourgogne til champagne. Han driver sit vineri ved navn Jacques Selosse med base i det flotte og anbefalingsværdige Hotel ”Les Avises”. Hvad gør champagnen så speciel? Hans champagner er store og intense som ingen andre fra[…]

Guiden til årets julevin

Vi har i år valgt at lave en guide som kan hjælpe jer med at finde den perfekte julevin til hele december eller bare juleaften. Vinen til den fede mad skal spille sammen med det saltede kød, den tykke sovs og ikke mindst de syltede grønsager. Med andre ord byder julemaden på mange forskellige nuancer.[…]

Dansk frugtvin i verdensklasse!

Det er vel efterhånden ikke noget nyt at det danske vejr kan være noget så lunefuldt. År 2017 havde vi den værste sommer i mands minde, hvor 2018 har været den bedste sommer i mange, mange år. Vores noget ustabile klima indbyder ikke ligefrem til at kunne fremavle vine i verdensklasse – i hvert fald[…]

Danmarks Bedste Rom 2018

Vinderen af Danmarks Bedste Rom 2018 Cartavio XO 18

I har endnu engang været med til at kåre Danmarks Bedste Rom. Igennem de sidste par måneder har hundredvis af rom entusiaster været inde og stemme på deres favorit. Vi startede med 20 nomineret, som blev kogt ned til 5 finalister, hvor I har været forbi for at smage og stemme. En stor tak for opbakningen[…]

Et vinland i rivende udvikling

Vine fra Chile Chile har været et af Danmarks favorit områder indenfor vin i de sidste mange år. Dette skyldes primært at Chile med sit klima har haft muligheden for at producere højkvalitetsvine til en lavere pris end de europæiske områder. Det chilenske klima Chiles klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm og[…]

Julemalt 2018

Julemalt fra GlenDronach

Historien om LAGO’s Julemalt Af Lars Gregersen   Det er efterhånden 16 år siden, at vi fik ideen til at aftappe en julemalt til salg via professionelle danske vinhandlere. Med en enkelt undtagelse har vi hvert år siden 2003 lanceret en helt speciel julemalt til de danske whiskynydere. Det har givet nogle spændende livtag med[…]

Brigaldara fra Veneto-dalen

Viva l’Italia Dette er det andet blogindlæg i serien vi kalder “Viva I’Italia”. En serie om landet der om noget er tæt forbundet til sin vinproduktion. Vinmarkerne i Italien strækker sig mere eller mindre over hele det støvleformet landet, og i selv de fjerneste kroge produceres vine tæt forbundet til kulturen, nationaliteten og ikke mindst[…]

Vidste du, at Spanien er verdens 3. største vinland?

Den er god nok. Spanien er verdens 3. største vinland lige efter surprise Italien og Frankrig. Spanien har en lang vinhistorie, der kan dateres 3000 år tilbage. Under romerrigt var Spanien stor-eksportør af vin til selveste Rom. Vinen var dengang i svingende kvalitet, og vi skal helt frem til 1986, hvor Spanien bliver medlem af[…]

Ciu Ciu fra fra Marche

Viva l’Italia Italien er om noget et land tæt forbundet til sin vinproduktion – vinmarkerne strækker sig mere eller mindre over hele landet og i selv de fjerneste kroge produceres vine tæt forbundet til kulturen, nationaliteten og ikke mindst køkkenet. Det er ikke et tilfælde at en italiensk familie-middag nærmest altid vil være ledsaget af[…]

Portvin er ikke kun for mormor. To typer portvin du skal kende.

Portvin Portvin er andet end den søde frugtrige Ruby vi kalder julevin og som vi drikker i juletiden til risalamande. Portvin fås i mange afskygninger som kan nydes hele året. Fra den gyldne nøddeagtige Tawny, til de friske White og Pink port vi nyder med tonic under parasollens skygge. En del af UNESCOs verdensarvliste Portvin er vin fremstillet[…]