Champagne til kælderen

Hvordan adskiller Champagne sig? Champagne er et spændende område når vi snakker vin. Det er det eneste område, hvor en vin kan blive frigivet uden en real årgang. Dog har vinen lagret mere end 15 måneder før den må frigives når vi taler omkring Non-Vintage champagne, altså en vin uden årgang. Og så er der[…]

Gin – det nye sort!

Gin er blevet en mere efterspurgt spiritus for tiden. Den ældgamle enebær-baseret spiritus er populær som aldrig før – og nye spændende gin ser dagens lys mere eller mindre dagligt. Hvor stammer gin fra? De første møder med Gin stammer helt tilbage fra 1650-1700 tallet og menes at komme fra Frankrig. Dog mener man, at[…]

Vinen til risalamanden og mandelgaven

Risalamande – hvor stammer det fra? Risalamande er en dansk tradition, der kendes fra omkring år 1900. Her fik det bedre borgerskab i riget serveret kold risengrød med fløde, mandler og kirsebærsauce. Ris var en svær vare at skaffe, og derfor dyr, mens fløde var en luksusvare som var forbeholdt søndagen. Det var først efter[…]

Jacques Selosse – Champagne i verdensklasse

Ansleme Selosse er vinmager for det ikoniske vineri i Avize. Han bragte den klassiske metode for at producere hvid bourgogne til champagne. Han driver sit vineri ved navn Jacques Selosse med base i det flotte og anbefalingsværdige Hotel ”Les Avises”. Hvad gør champagnen så speciel? Hans champagner er store og intense som ingen andre fra[…]

Guiden til årets julevin

Vi har i år valgt at lave en guide som kan hjælpe jer med at finde den perfekte julevin til hele december eller bare juleaften. Vinen til den fede mad skal spille sammen med det saltede kød, den tykke sovs og ikke mindst de syltede grønsager. Med andre ord byder julemaden på mange forskellige nuancer.[…]

Dansk frugtvin i verdensklasse!

Det er vel efterhånden ikke noget nyt at det danske vejr kan være noget så lunefuldt. År 2017 havde vi den værste sommer i mands minde, hvor 2018 har været den bedste sommer i mange, mange år. Vores noget ustabile klima indbyder ikke ligefrem til at kunne fremavle vine i verdensklasse – i hvert fald[…]

Danmarks Bedste Rom 2018

Vinderen af Danmarks Bedste Rom 2018 Cartavio XO 18

I har endnu engang været med til at kåre Danmarks Bedste Rom. Igennem de sidste par måneder har hundredvis af rom entusiaster været inde og stemme på deres favorit. Vi startede med 20 nomineret, som blev kogt ned til 5 finalister, hvor I har været forbi for at smage og stemme. En stor tak for opbakningen[…]

Et vinland i rivende udvikling

Vine fra Chile Chile har været et af Danmarks favorit områder indenfor vin i de sidste mange år. Dette skyldes primært at Chile med sit klima har haft muligheden for at producere højkvalitetsvine til en lavere pris end de europæiske områder. Det chilenske klima Chiles klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm og[…]

Julemalt 2018

Julemalt fra GlenDronach

Historien om LAGO’s Julemalt Af Lars Gregersen   Det er efterhånden 16 år siden, at vi fik ideen til at aftappe en julemalt til salg via professionelle danske vinhandlere. Med en enkelt undtagelse har vi hvert år siden 2003 lanceret en helt speciel julemalt til de danske whiskynydere. Det har givet nogle spændende livtag med[…]

Brigaldara fra Veneto-dalen

Viva l’Italia Dette er det andet blogindlæg i serien vi kalder “Viva I’Italia”. En serie om landet der om noget er tæt forbundet til sin vinproduktion. Vinmarkerne i Italien strækker sig mere eller mindre over hele det støvleformet landet, og i selv de fjerneste kroge produceres vine tæt forbundet til kulturen, nationaliteten og ikke mindst[…]