age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Piaggia Il Sasso 2017 DOCG. Carmignano

På lager

249,00 kr
Il Sasso er lavet med udvalgte druer fra vinmarken af samme navn - lokaliseret i hjertet af Carmignano. Vinen kombinerer den klassiske intensitet fra Carmignano med friskhed og elegance.
Produktbeskrivelse
I en af de mindre kendte Toscana klassifikationer Carmignano, vest for Firenze, har ejendommen Piaggia og dens ejer Mauro Vannucci igennem en årrække fremstillet noget af det flotteste Carmignano D.O.C.G. der findes. Fra ejendommens seks hektar jord bliver der årligt produceret ca. 30.000 flasker. Yderligere fire hektarer er blevet føjet til og forventes klar om et par år. Mauro Vannucci, der egentlig er en tekstilfabrikant og vinpassioneret, købte markerne i 1985. Første årgang aftappet på flaske var 1990.

Vannucci har for nylig investeret tid og penge i en total modernisering af kælderen. Udover dette, har et tæt samarbejde med ønologen Alberto Antonini betydet at vinene fra Piaggia til stadighed bliver bedre og bedre.

Et særligt kendetegn for Piaggia er, at vinene bliver høstet sent for at opnå så høj en modningsgrad som muligt - vinene formår dog stadig at bevare en flot balance og struktur ikke desto mindre og Il Sasso er ingen undtagelse - i denne årgang er den lavet på  70 % Sangiovese 10 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc samt 10 % Merlot og modnet mindst 15 måneder i små franske fade