age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Pieropan Soave Classico La Rocca DOC

På lager

205,00 kr

ØKOLOGISK ENKELTMARKS-SOAVE FRA TOP-PRODUCENTEN 

Produktbeskrivelse

Denne vin er dyrket, produceret og flasket på gården og er certificeret økologisk - Pieropan Soave Classico La Rocca DOC er en af de helt store hvidvine i Italien

Vinhuset Pieropan stammer helt tilbage fra 1880´erne, hvor familien flyttede ind i den smukke Villa Pullici i centrum af den gamle middelalder by Soave. Siden har 4 generationer været involveret i vinfremstilling i dette smukke område og samtidig været toneangivende i en kvalitetsændring, hvor kvantitet
ellers har været vejen mange gik tidligere. I 70’erne hvor markedet blev oversvømmet med ligegyldig og intetsigende Soave fra store negocianter,
koncentrerede Pieropan sig om at købe jord på de bedst placerede cru’er og har i dag ca. 27 hektar. Det er helt i overensstemmelse med hans overbevisning om at god vin starter i marken. Denne strategi har tilsyneladende båret frugt, i hvert fald befinder Pieropans vine sig i dag i en klasse for sig. Huset har gennem det 20. århundrede været kendt og anerkendt for deres hvidvinsproduktion, men i 1999 besluttede familien at tilkøbe jor i Illasi kommunen nord-vest for Soave. Her omdannede de et stykke ubrugt jord til en smuk enkeltmark, Vigna Garzon, som i dag leverer druer til både valpolicella Superiore og Amarone vinene. Begge rødvine er i øvrigt øko-certificeret. I dag er det primært sønnerne Andrea og Dario der står for driften, selvfølgelig med hjælp fra Leonildo. Pieropan er desuden medlem af Federazione Italiana Vignaiolo Indipendenti, som er en sammenslutning af vinproducenter, der opfylder forskellige krav, som bl.a. er bæredygtigt for miljøet.

La Rocca-enkeltmarken ligger på Monte Rocchetta bakken, lige neden for middelalderborgen, bygget af Scaligeri-familien, i Soave. Mikroklimaet i marken giver vinen en helt speciel aroma og en distinkt smag. Druerne høstes når de er meget modne, nogle gange helt hen i slutningen af oktober. Det giver en enorm kompleksitet og aromatiske kvaliteter til vinen. 1978- årgangen er den første af La Rocca som enkeltmark. Der er en fantastisk balance mellem den fine syre og den behagelige fedme, som fremkommer ved den nænsomme fadlagring. Pieropan har ingen intentioner om at lave en fadbasse, men søger derimod en mere elegant, finessefyldt og druetypisk karakter. Det lykkes til fulde og vinen er ganske  sansebevægende og appellerende og passer især godt til fiskeretter med lette til mellemfede fisk.