age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Pierre Damoy Marsannay La Bretigniere 2015

På lager

450,00 kr
Produktbeskrivelse
Pierre Damoy:

Vinene fra Domaine Pierre Damoy er intet mindre end en perle i Bourgogne.
Domainet blev grundlagt i det forrige århundrede af Julien Damoy og er siden blevet videreført af den ældste søn i familien, Jacques Damoy. Da han døde i 1992, var der ingen oplagte arvinger, og det blev derfor hans nevø Pierre, som arvede vinhuset. Domainet havde et oplagt potentiale med 2,22 ha vinmarker i Chapelle de Chambertin og 5,36 ha i Clos de Bèze. Dette potentiale havde huset ikke tidligere udnyttet til fulde, og da Pierre overtog domainet, hvilede appellationens vinbønders øjne vagtsomt på ham for at se, om han var i stand til at løfte denne opgave. Opgaven blev løftet, og Pierre har i dag skabt sig et ubestridt omdømme i appellationen.
Pierre er opmærksom på den enkelte vinstoks egenskaber og formår på den måde at gengive mikroklimaets egenskaber til ekstremer i sine vine. Kontakten til naturen opretholdes ved at afstå fra brugen af kunstgødning og sprøjtemidler, hvilket giver vinen en langt større renhed og gør det muligt at afspejle mikroklimaet i vinen i endnu højere grad. Pierre er også den, der pr. defination høster sidst i sin appellation, og når druerne ankommer til vineriet, forestår han selv sorteringen, hvilket sker klase for klase.

Marsannay La Bretigniere

Marsannay er en af de mest spændende kommuner i Bourgogne, indenfor den sidste årrække. Kvaliteten i vinene er eksploderet til usete højder, og nogle af de bedste udgaver rivalisere de store vine fra de "tunge" kommuner. Denne La Bretigniere er utrolig flot i 2015, men en ren og præcis frugt og en flot intensitet. Bunker af jordbær og skovbær slynger sig sammen med et let krydret præg og en flot lang finish.