age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Pinot Noir 2016 Aconcagua Costa Vina Errazuriz

Ikke på lager

195,00 kr
FLOT KØLIG PINOT NOIR FRA KONGEN AF CHILE
Produktbeskrivelse
Fra den kølige del af Aconcagua helt ud mod kysten producere Errazuriz Chiles bedste Pinot Noir's.




Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz’ øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

I 2005 valgte Viña Errazuriz at tilplante 29 ha af deres nykøbte Manzanar Estate med Pinot Noir. Vingården ligger ca. 15 km fra Stillehavet, som hver nat sender sine kolde vinde ind over land. Dette giver nærmest ideelle forhold til kold klimatiske druetyper som Pinot Noir, da de kølige vinde sikrer, at den phenoliske modning følger sukkerets opstigning i druerne, hvilket giver en vin med en langt større balance.

Når druerne er ankommet til vineriet, kværnes de og udblødes i 3-7 dage ved 8 grader. Efterfølgende gennemgår mosten sin alkoholiske gæring, inden den lægges på to og tre år gamle fade sammen med bærmen for at gennemgå en fuldstændig malolaktisk gæring under sine 12 måneders lagring.

Utrolig Burgundisk i stilen med bunker af lyse røde bær, skovbund og let anis. En utrolig indsmigrende duft af kirsebær, jordbær, hindbær, jordbund, skovbund og roser møder man i næsen. I munden har vinen en medium krop og masser af bær og søde krydderier samt en let flot syre til afstemning.