Calvados

Viser alle 14 resultater

Vi elsker Calvados, og du har nu mulighed for at købe den fine æblebrændevin i dag. Vores sortiment er nøje gennemtænkt. Det populære brand Christian Drouin calvados er den foretrukne æblebrændevin i Danmark og derfor har Kokkens Vinhus samlet de bedste flasker fra Christian Drouin, som er en utrolig undervurderet spiritus – man kan finde både lette, slanke og sprøde varianter, samt udgaver med medium fylde og flot dybde, og endeligt kan man få nogle af de mest intense og potente udgaver med en helt utrolig kompleksitet. Og prisen på Calavdos? Den er enormt fornuftigt når man sammenligner med den høje kvalitet Drouin leverer.

Calvados Christian Drouin byder på hele striben, og er en legende indenfor spiritus verdenen historisk set. Denne spiritus har nemlig eksisteret siden 1700 tallet.

Vi er stolte over at fører de flotte produkter og byder på lidt for enhver smag.

595,00 Kr.

Sprængfyldt næse, med fuld power på æble, frugttærte, asiatiske krydderier og et let toasted præg. I munden super fyldig og intens og med en lang og kompleks finish, hvor æbletonerne danser flot som første-violin. De krydrede toner underbygger flot de frugtige elementer i denne super Calvados

375,00 Kr.

KONGEN AF CALVADOS

250,00 Kr.

SKRÆMMENDE GODT TIL PRISEN

3.299,00 Kr.

VINTAGE 1968

3.199,00 Kr.

VINTAGE 1971 BEMÆRK FORKERT BILLEDE - 1971 KOMMER I GAVEKARTON

450,00 Kr.

VSOP - DENNE CALVADOS SLÅR 99% AF ALLLE ANDRE PRODUCENTERS UDGAVER

799,00 Kr.

20 YEARS OLD

899,00 Kr.

VINTAGE CALVADOS FRA ØVERSTE HYLDE

299,00 Kr.

NYHED 2019

175,00 Kr.

BEMÆRK 35 CL

699,00 Kr.

Duften er fyldt med krydderier og fad, og smagen er sødmefuld og krydret - perfekt til f.eks en cigar eller lagrede oste. Vinder ved at være skænket op nogen tid, inden den skal drikkesDuften er fyldt med krydderier og fad, og smagen er sødmefuld og krydret - perfekt til f.eks en cigar eller lagrede oste. Vinder ved at være skænket op nogen tid, inden den skal drikkes

Ikke på lager
1.199,00 Kr.

Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Dette fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados’er. I 1960[...]

Ikke på lager
900,00 Kr.

Calvadoshuset, Coeur de Lion, blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Dette fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados’er. I[...]

Ikke på lager
645,00 Kr.

Kokkens Vinhus har Danmarks største udvalg i årgangs calva i butikken!


Historien bag Christian Drouin Calvados

Fra hjertet af Normandiet producerer Calvados Christian Drouin gyldne dråber primært fra æbler. Calvados er en undervurderet kategori af spiritus, af den simple grund at alt for få mennesker har smagt udgaverne fra Christian Drouin. Som den nye leder af Calvados Christian Drouin har Guillaume Drouin altid været fascineret af at finde den rette balance mellem de forskellige aromaer tilgængelige. Guillaume Drouins evner inden for området har givet ham kaldenavnet ”Alkymisten”.

Guillaume er 3 generations efterkommer af Christian Drouin. Guillaume er uddannet ønolog og efter også at have beskæftiget sig med romproduktion kom han tilbage til Christian Drouin Calvados i 2004. Her har han siden arbejdet sammen med sin far Christian Drouin den yngre med lagring af Vintage Calvados, samt produktion af Cider, Pommeau og Calvados i absolut verdensklasse. Christian Drouin Calvados har vundet mere end 200 guldmedaljer for deres produkter, heriblandt titlen som Europas Bedste Spiritus producent 2013 ved IWSC. I London. Ved et visit hos Guillaume forrige år, fortalte han med slet skjult stolthed, at de har vundet flere medaljer, end nummer 2-10 tilsammen indenfor Calvados. Vi kan derfor kun på det kraftigste anbefale vores kunder at afprøve disse flotte dråber som besidder en kant, nerve og dybde kun få spiritusser kan matche. Som noget helt særligt laver Christian Drouin Vintage Calvados, som er noget helt særligt – listen går mange mange år tilbage, og her kan man virkelig få en oplevelse ud over det sædvanlige. Prøv fx en Calvados fra 1968 som smager som en drøm på en smuk æble-eng i Normandiet i foråret med solen lunende dejligt og æblerne saftige og smukke.

Nu er turen så kommet for Guillaume til at lave Gin, naturligvis lavet på en base af 30 forskellige æblesorter som han også bruger til sin Cider. Christian Drouins Gin er baseret på neutral spiritus blended med destilleret Æblecider. Destillatet kommer fra 30 forskellige æblesorter, nogle bitre, andre bitter/søde og andre igen søde. Dette giver en rig og fyldig aromatisk smag. Æblerne er høstet, presset og fermenteret i løbet af efterår og vinter. Carmina er det nyeste skud på stammen, hvor ”base-Ginnen” er smagstilsat med røde blær og har en flot frugtig profil med bunker af hindbær, jorbær og skovbær slyngende sig sammen med noter af æbler og naturligvis enebær. Ud over disse flotte spiritusser og mange andre varianter, så er Christian Drouin også kendt for den lækre Pommeau de Normandie, hvor man blander 3 dele frisk æblecidre æblejuice og en del Calvados. Produktet lagres efterfølgende på egetræsfade omkring 4 år. Resultatet er en smuk aperitif med en flot æblesødme og en dyb og lang finish. Server den køligt i et champagneglas til en hapser med lidt sødme, evt. æblekompot af en art. Eller som en dessertvin, som kan dække ind over alle de desserter hvor man normalt ville vælge fx Sauternes. Med andre ord, Christian Drouin er en lysende stjerne på spiritushimlen og vi kan kun på det kraftigste anbefale alle de flotte produkter herfra.

Hvad er Calvados?

Calvados er en fransk æblebrændevin der bliver produceret fra Calvados Normandiet i det nordlige Frankrig. Da det er en æblebrændevin, bliver alkoholen naturligvis lavet på æbler. æblerne bliver gæret til cider, der efterfølgende bliver destilleret til Calvados. En Calvados gæringsproces kan minimum gå fra 2 år og helt op til 6 år.