Orange-vinen ”Vi Brisat” er lavet på druesorten Cartoixà Mari (også kaldet Xarel.Lo Vermell), en lokal variant i Catalonien. Drueskallen er en smule roséfarvet og giver derfor en rosé- eller orange-farve ved skindmacereringen. Begrebet ”Brisat” blev ofte brugt i Catalonien for hvidvine lavet efter gammel tradition (gæring med skallerne og ingen filtrering). Det er vinhuset Moisès[...]
Weinhof Uibel – Niederösterreich, Østrig. Super spændende Natur/Orange vin Weinhof Uibel i Niederösterreich. Vinen er lavet på Müller Thurgau, Grüner Veltliner og Frühroter Veltliner, druerne har spontanæret og mosten har haft skinkontakt i 1-3 uger. En virkeligt interessant og anderledes Natur/Orangevin, som er ufiltreret, Vegan, Biodynamisk og så har den faktisk et stort lagringspotentiale, 10-15[...]
COS blev grundlagt af de tre venner Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano i 1980 og vinbruget er beliggende i den historiske by Bastonaca, nær Vittoria på den sydøstlige del af Sicilien. COS er et akronym, dannet af forbogstaverne i de tre efternavne og fra en beskeden start med blot 3,6 ha til rådighed og en første årgang, 1980,[...]