age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Pusser's British Navy Rum,Yacting Ship's Decanter 100Cl. Volvo Ocean Race

Ikke på lager

1.299,00 kr
Denne udgave kommer i en flot porcelænsdecanter i en 1Liters version. Med motiv fra Volvo Ocean race.
Produktbeskrivelse
Nok den fedeste flaske rom vi nogensinde har haft i butikken.

Pussers Navy rom 15 års "Nelsons Blood" er en rom lagret på egefade på Virgin Islands i 15 år og produceret efter de ældgamle traditioner i den britiske flåde.


Grunden til, at den kaldes Nelsons Blood er i følge sagnet den, at da Lord Nelson døde på sit flagskib "HMS Victory" efter slaget ved Trafalgar var der meget langt til havn.


Derfor gjorde man det, at man lagde Nelsons lig i en stor kiste og fyldte det op med den traditionelle rom for at bevare liget.


Dette betød naturligvis, at mandskabets daglige rationer af rom blev skåret ned til et minimum og sådan noget gik ikke stille hen på den tid.


Da skibet lagde til kaj og Nelsons lig skulle fra borde opdagede myndighederne, at der var boret små huller i kisten og al rommen var væk ! - mandskabet havde simpelthen tappet det gennem hullerne og drukket det hele, herunder også Nelsons blod og det hele - og deraf navnet "Nelsons Blood".


Pusser's Ltd. blev stiftet i 1979 af Charles Tobias, der ønskede at genindføre den gamle tradion med en rom ration til engelske sømænd.


En tradition, der altid har været en del af "Royal British Navy", men som var blevet afskaffet i 1970. Navnet Pusser's stammer ligeledes fra flåden.


Manden der serverede hedder en "Purser", men i daglig tale lavet om til "Pusser's". Deraf navnet.


Charles Tobias starede produktionen på de brittiske jomfru øer, der ligger øst for Puerto Rico på grænsen mellem det Caribiske hav og atlanterhavet. Rommen, der bliver produceret her, er godkendt af det britiske admiralitet, som værende den samme rom type, som tidligere blev serveret på de engelske flådefartøjer.


En del af overskuddet fra salget af Pusser's rom, bliver i dag doneret til "The royal navy Sailor's fund", som er en fond, der støtter flåde velgørenhed.


Helt specielt for Pusser's rum bliver de destilleret i pot stills, der er lavet af træ. Dette giver ekstra smag til rommen og Pusser's Nelson's Blood er top rommen i serien.


At vi så har fået fat i de flotte 1 liters karafler og til en fantastisk pris gør bare rommen endnu bedre.


Det siges blandt Conoisseurs at det er ligesom fin cognac,  med en rig og koncentrreret smag, som er uovertruffen. Det er en Rum som både er yderst velegnet til at sidde og nyde i et rummeligt glas, men også som cocktailrum er den velegnet.
Det er en Rum med en naturlig smag, som er fyldig og med en god balance i sødmen.

Denne udgave kommer i en flot porcelænsdecanter i en 1Liters version. Med motiv fra Volvo Ocean race.