age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Rare Auld Glenesk 1981, 26 YO C934 59%

Ikke på lager

5.999,00 kr

KUN 1 Fl. KUN NET

Produktbeskrivelse
Den kritikerroste og prisbelønnede Rare Auld samling repræsenterer Single Malt og Single Grain skotsk whisky af enestående kvalitet fra Skotlands primære whisky producerende regioner - Speyside, Islay, Highland, Island, Lowland og Campbeltown.

De whisky er aftappet som single fade fad styrke uden chillfiltration eller farvestoffer. Hver flaske af denne samling er individuelt identificeret med oplysninger detaljer destilleri og regionen eller oprindelse, destillation dato, fad nummer, fad styrke, dato på flaske
og individuelle flaske tal fra det begrænsede antal til rådighed
i hvert fad.

Hver hånd-valgte fadet er lagret i den oprindelige destilleriet at tillade den at alder i det miljø, hvori det blev destilleret. Et fad kun aftappes, når det når sin optimale alder og kvalitet.

Glenesk Distillery blev konverteret fra en hør mølle i 1897 af James Isles, en Dundee vinhandler.
Orginally opkaldt Highland Esk, et par år senere blev det ændret til North Esk, da det blev overtaget af JF Caille Heddle. Destilleriet forblev i drift, indtil det blev beskadiget ved en brand i 1910. Selv om det blev genopbygget, blev det lukket igen under Første Verdenskrig.

I 1938 blev destilleriet overtaget af Associated skotske destillerier og begyndte at producere grain whisky. Igen skiftede navn - denne gang til Montrose. I 1954 blev Montrose solgt til Distillers Company Ltd (DCL). Ved 1964, vendte tilbage destilleriet til malt whisky produktion - under navnet Hillside. Den endelige Navneskiftet fandt sted i 1980, da det blev ændret til Glenesk. Desværre blev Glenesk Distillery uudnyttet i 1985 og i 1992 blev licensen annulleret.

 
Glenesk Distillery var en stor bidragyder til VAT 69 blanding, som blev produceret af William Sanderson. Glenesk vil sjældent findes som en enkelt malt og det meste af produktionen gik i blandinger. Whisky forfatter og ekspert Michael Jackson beskriver Glenesk som en "frisk, ren, let maltet whisky".
 
Næse: Aromatisk med peberet og jordagtige dufte. Spor af tørrede frugter med røgfyldte (bål gløder) elementer. En lille toffee sødme opstår.
Smag: Sød med røgfyldte noter. Nogle frugt smag kombineret med tørt græs og sandeltræ.

Med vand
Næse: Røg dufte til i forgrunden med jordnær, mos-lignende notater også til stede. En lille sherry fruitness sammen med en subtil medicinske noter.
Smag: Søde smag med blomsteragtige antydninger. Nogle forkullede eg noter med sherry indflydelse igen til stede.
Krop: kompleks
Finish: Frugt elementer med tørring krydret / røget kant.