age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Rare Auld Miltonduff 1984, 27 YO 54,8% C10015

Ikke på lager

1.699,00 kr
KUN NET
Produktbeskrivelse
Den kritikerroste og prisbelønnede Rare Auld samling repræsenterer Single Malt og Single Grain skotsk whisky af enestående kvalitet fra Skotlands primære whisky producerende regioner - Speyside, Islay, Highland, Island, Lowland og Campbeltown.

Størstedelen af ​​fade inden for dette område er over 30 år gamle. De omfatter en række forskellige fad typer, herunder sherry, portvin, American Oak Bourbon og vin.

Flaskerne kommer i gaveæsker, som er farvekodet i henhold til regionen oprindelse (Speyside: grøn, Islay: marineblå, Highland: lilla, Island: lyseblå, Campbeltown: brun, Lowland: rød og Grain: rødbrun) med en speciel træ gaveæske løsning også tilgængelig.

De whisky er aftappet som single fade fad styrke uden chillfiltration eller farvestoffer. Hver flaske af denne samling er individuelt identificeret med oplysninger detaljer destilleri og regionen eller oprindelse, destillation dato, fad nummer, fad styrke, dato på flaske
og individuelle flaske tal fra det begrænsede antal til rådighed.

 Miltonduff Distillery blev grundlagt i 1824 af Andrew Peary og Robert Bain. Det siges det sted, hvor Miltonduff blev bygget var oprindeligt Pluscarden Priory grundlagt af kong Alexander II i 1230. Faktisk er der, hvor destilleriet står siges at være måltid mølle The Priory (som senere blev til et kloster). I dag er der ingen forbindelse mellem The Priory og destilleriet, dog kan navnet på The Priory findes på Miltonduff gaveæske. Der var en periode, hvor navnet blev stavet i to ord (Milton Duff) på flasken, men senere blev forenet som én. Miltonduff ligger flere miles sydvest for Elgin og nær floden Lossie. Det var en af ​​de første destillerier officielt licenserede.

Før Miltonduff blev bygget, ulovlig destillation var promiment i området. Mere end halvtreds ulovlige stills drog fordel af de rigelige vandforsyning og den frugtbare jord, som produceres rigelige byg. Det var almindeligt at se strejf af røg regelmæssigt stiger fra fordybningerne over hele det omgivende Glen, som var kendt for at være underskrivelsen af ​​en brand koge en ulovlig stadig.

Miltonduff var en af ​​18 destillerier, der bruger vedhæng "Glenlivet" i sit navn, selvom det er 20 miles fra floden. I løbet af 1880'erne var det en populær og effektiv markedsføring strategi for at blive klassificeret som en Glenlivet.

I 1860'erne Miltonduff ejedes for en tid af James Grant, som også ejede Highland Park på Orkney og i 1866 blev destilleriet købt af William Stuart. I 1895 blev den blev udvidet, og under ekspansionen en sten, der kan have været brugt af en abbed til knælende under ceremonier blev bygget i støtte væggen af ​​en af ​​de stillbilleder.

Hiram Walker & Sons Ltd købte Miltonduff i 1936. I 1992 Hiram blev en del af Allied Domecq, og i dag Allied er en del af Pernod Ricard porteføljen.
The River Lossie
Størstedelen af ​​produktionen fra Miltonduff går mod Ballantine s blandinger, det bidrager også til Teachers og Old Smuggler. Destilleriet producerede også en anden malt kaldet Mosstowie. I 1964 blev et par Lomond stills  installeret med det formål at producere Mosstowie, dog blev disse stills demonteret inden udgangen af ​​1981. Mosstowie er en tungere,mere oilieret og røget end Miltonduff og er stadig tilgængelig fra uafhængige aftapninger.

Miltonduff hus stil er blevet beskrevet af Michael Jackson som "blomstrende, scenty, rent, fast, elegant. Apertif".

i hvert fad.

Hver hånd-valgte fadet er lagret i den oprindelige destilleriet at tillade den at alder i det miljø, hvori det blev destilleret. Et fad kun aftappes, når det når sin optimale alder og kvalitet.