age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Saint Joseph 2015, Delas Freres

Ikke på lager

525,00 kr
Produktbeskrivelse
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Saint-Joseph appellationen ligger som et 60 km langt, smalt bånd, der strækker sig fra Condrieu mod nord til Cornas i syd.
Fra Saint-Joseph-skråningen, der hovedsageligt består af granit, har man en enestående udsigt til de forrevne toppe af Alperne og i klart vejr til det majestætiske Mont Blanc.
Der produceres en række fantastiske og store rødvine i området, hvilket Delas' Saint Joseph Francois de Tournon er et glimrende eksempel på.
Det er begrænset, hvor meget hvidvin, der produceres, men det der er, er bestemt værd at lægge mærke til.


Vinifikation

Druerne håndplukkes og presses, hvorefter mosten gærer 20 dage på de traditionelle cementtanke. Vinen lagrer efterfølgende 10 til 14 måneder i 1-3 år gamle egetræsfade.