age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Saint Lucia Distillers Chairmans Reserve The Forgotten Cask

Ikke på lager

399,00 kr
ÆGTE ROM SOM ROM BØR VÆRE
Produktbeskrivelse
Chairmans Reserve, The Forgotten Casks, er en Premium rom – kun produceret i meget begrænset antal.
2. maj 2007 var St. Lucia Distillers ramt af en stor brand. Mange af lagerbygningerne brændte, og man var nødt til at finde alternative steder at lagre romfadene. Nogle af fadene forputtede sig, og det er først for nyligt, disse er blevet fundet igen. Kvaliteten på disse fade var så god, at man valgte at aftappe denne ældre version af Chairmans Reserve som The Forgotten Casks. Blend af kolonne og pottstill rom, lagret på amerikansk eg, hvor der tidligere har lagret whisky. Det er om noget en flot Rom til at nyde på en stille aften efter en god middag og man kan fordybe sig i de spændende nuancer i rommen i flere timer. Den sødmefulde finish vare ved i flere minutter og den let frugtige stil er super charmerende.

 

Siden 1972, hvor St. Lucia-øens to eneste destillerier gik sammen om at lave St. Lucia Distillers, er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet, der ligger i Roseau-dalen på øen, laver alt fra Superpremium rom til Cremelikører på rom. Med så stor succes, at da St. Lucia Distillers i sommeren 2013 talte op, havde det modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet fire romtrofæer, fem dobbeltguld og 79 guldmedaljer.

Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen…
Siden sukkerproduktionen på St. Lucia stoppede i 1962 har man importeret melassen fra primært Guyana. Fornylig har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere vil følge.
Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. Fermenteringen varer på St. Lucia mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Afhængig af hvilke kedler, der bruges, ændres rommens profil.
St. Lucia lagrer destilleriets rom på egetræsfade af amerikansk hvid eg, som man tidligere har lagret amerikansk whisky på. Fadene er på 200 liter. I mindre mængder – til de eksklusive romtyper – bruges også portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.
Når man lagrer spiritus i troperne, speedes modningen af denne op med noget, der ligner 2 ½ gang i forhold til Europa, på grund af den højere temperatur og luftfugtighed. Dette betyder, at rom over 10 år ofte bliver meget træede og tanninholdige. På St. Lucia blender man derfor næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen...

St. Lucia rom er så ren som næsten muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Ingen sukker, likør, brandy, sherry eller andre svinkeærinder. Det er altså den ægte smag fra destillatet og fadlagringen der skaber magien og hvilken en magi det er

Kokkens Vinhus har et stort udvalg af St. Lucia rom