age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Silver Seal Guadeloupe 17 års. 1998-2015 50%

Ikke på lager

1.995,00 kr
Rommen fra Guadeloupe er ikke så kendt som rommen fra Martinique, og det skyldes størrelsen på øens destillerier. Destillerierne på Guadeloupe er modsat på Martinique typisk mindre familieejede end destillerier.
Produktbeskrivelse

Denne rom er destilleret på Marie-Galante, nærmere bestemt på ”Distillerie Bellevue”. Bellevue betyder ”smuk syn” og stammer fra de omgivelser som destilleriet ligger i. Denne lille ø er en del af Guadeloupe, som ligesom Martinique er en del af Frankrig. Omgivet af bakkede sukkerrørsmarker, har Bellevue Estate været i drift siden 1821 – dette årstal er indgraveret i fronten af den sukkerrørsmølle der presser sukkerrørsjuicen ud af sukkerrørene. Ejendommen blev købt af en soldat hjemvendt fra Indien, som efterfølgende lavede den om til et destilleri.


Modsat Martinique er Guadeloupe ikke underlagt kontrolsystemet AOC – appellation d´origine contrôlée – og har således større frihed i deres produktionsmetoder. På Guadeloupe har man traditionelt lavet mere melassebaseret rom end rhum agricole, selvom franskmændene anser den melassebaserede rom for at være mindre fin end rhum agricole.


Denne rom har en enorm fyldig aroma af citrusfrugt, svesker, læder og gummi samt en flot honningsødme. Når man smager den, har den en umiddelbar tørhed som de fineste agricole rhum fra Martinique, men den er noget dybere og mere potent i smagen end disse. Den fylder ens mund med en intens smag af egetræ, græs, citrusfrugt og modent æble. Smagen af træ kombineret med en mild brændt undertone leder ens tanker hen på malt whisky, men dette umiddelbare indtryk afløses hurtigt af en smag af moden frugt og et hint af peber og anis. En helt igennem fænomenal afbalanceret rom, som vil tiltale alle erfarende romdrikkere.


Der er kun flasket 270 flasker af denne rom, som kommer fra fad nummer 43. Rommen er destilleret i 1998 og tappet på flaske i 2015, hvilket giver en lagringstid på 17 år. Farven er meget mørk, som er kendetegnet ved en rom, som har nogle år på bagen.