age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Silver Seal Port Morant Demerara 37 års. 1975-2013 49,9%

Ikke på lager

13.995,00 kr
Noget af det mest Spændende rom vi har smagt MEGET LÆNGE!
Produktbeskrivelse

Silver Seal tappede i 2012 en af markedets måske mest eksklusive flasker. Der er tale om en 37 år gammel rom destilleret på det legendariske still Port Morant fra Diamond Distillery i Guyana. Demerara Distillers, som ejer Diamond Distillery, ligger inde med intet mindre end 14 forskellige destilleringsapparater, hvor Port Morant er et af de stills, som leverer det mest karakterfyldte destillat i romindustrien. Mange uafhængige romaftappere har gennem tiden flasket den rene Port Morant rom, men det er sjældent at se så gammel en aftapning som denne.


Port Morant er det ældste destillationsapparat på Diamond Distillery og stammer tilbage fra et selvstændigt destilleri kaldet Port Morant, der blev etableret i 1732. Pot still-apparatet er dobbeltkedlet, hvor begge kedler er lavet af træ, og dette giver en helt speciel karakter til rommen under destilleringen. Port Morant-destillaterne er kendt for at være et meget kraftigt, aromatisk og olieret destillat.


Med en enorm personlighed, stor struktur og en usammenlignelig kompleksitet byder denne Guyaneser dig velkommen med en voldsom duft af egetræ samt klassiske Demerara træk, herunder indkogte bær og lakrids fra melassen. I næsen finder man yderligere mange kryddernoter som svag vanilje, grillet frugt, tobak samt gammel læder. På tungen oplever man en full bodied og vedholdende rom med en ophidsende vifte af forskellige smage. Bitre noter kommer frem i den tidlige eftersmag, som er omgivet af egetræ.

På finishen mærkes en stærk personlighed, som bestemt er tilstede! Opvarm rommen i glasset med dine hænder og lad dig forføre af en lang og varm eftersmag.


Der er kun flasket 159 flasker af denne rom, som kommer fra fad nummer 2042. Rommen er endvidere destilleret i 1975 og tappet på flaske i 2012, hvilket giver en lagringstid på 37 år. Farven er utrolig mørk, næsten sort, som er kendetegnet ved en rom, som har ligget på fad i en menneskealder. Rommen er tappet ved fadstyrke; 49,9%. Silver Seal har tappet to forskellige fade af Port Morant fra 1975. Man kan dels kende disse to aftapninger fra hinanden på alkoholprocenten, samt fadene der er brugt under lagringen. Den ene er lagret på et brugt bourbonfad og den anden på et brugt sherryfad.