age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Solaia IGT 2010

På lager

2.999,00 kr
98 James Suckling & 98 Galloni !
Produktbeskrivelse
Antinori familien er blandt de ældste vinavlerfamilier i Italien. Allerede i 1300-tallet påbegyndtes vindyrkning og i 1985 kunne man således fejre 600-års jubilæum.
Antinori er en meget moderne virksomhed med lyst og vilje til at eksperimentere på trods af århundreders erfaring med vinproduktion. Virksomheden ledes i dag af Marchese Piero Antinori, som er kendt for at indføre nye og utraditionelle metoder for at opnå den høje kvalitet.
På et tidligt tidspunkt begyndte man at eksperimentere med fremstillingen af Chiantivin. Med nye drue-sorter og med hjælp af moderne teknik er det lykkedes at frembringe en første klasses og velrenommeret vin Tignanello. Antinori ejer i dag 8 vingårde i Italien.´

Farve:Dyb rød
Duft:Intens og meget frugtig bouquet
Smag: God struktur, god balance, bløde tanniner og en behagelig eftersmag. Både Cabernet Sauvignon og Sangiovese karakteristika kommer tydeligt frem i duft og smag

Druesammensætning: 75% Cabernet Sauvignon, 5 % Cabernet Franc, 20% Sangiovese
Jordbund:Stenet og mineralholdig jord
Information:

Solaia er navnet på en af markerne på Tenute Tignanello (tidligere kaldet Tenute Santa Cristina). Godset ligger ved Mercatale val di Pesa. Navnet Solaia betyder ”den solbeskinnede mark og den ialt 10 ha store mark ligger faktisk ideelt på en sydvestvendt skråning.
Den første årgang af Solaia kom i 1978 og kun på det italienske marked. Det oprindelige blend var 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Efterfølgende valgte Piero Antinori dog at introducere den lokale Sangiovese i sit blend.
Druerne gennemgår en meget omhyggelig udvælgelse først på vinstokken der ender op i den såkaldte grønne høst før den egentlige høst der normalt sker relativt sent i slutningen af September. Druesorterne vinificeres separat. Mosten gærer i store åbne trækar ved kontrolleret temperatur. Efter endt gæring hældes vinen på 225 liters barriques hvor vinen gennemgår den malolaktiske gæring hvorefter det endelige blend sammensættes og vinen derefter fadlagrer i yderligere 14 måneder.
Med nye druesorter er det for Solaia lykkedes at frembringe én af verdens førende vine. Årgang 1997 blev af The Wine Spectator kåret som verdens bdste vin og samtlige årgange berømmes verden over og har opnået kultstatus.