age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Spinola Brandy "Kokkens Selection" 41,75%

På lager

799,00 kr

2019 UDGIVELSE AF KOKKENS EGEN BRANDY

102 FLASKER TOTALT

Produktbeskrivelse

SÅ HAR VI FÅET ENDNU ET BATCH AF VORES HELT EGEN BRANDY FRA SPINOLA 2019

Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk , krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez – Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.

Det helt exceptionelle ved Spinola Brandy Criaderas er brugen af kastanjefade under lagringen. Indtil den spanske borgerkrig i 1939 var der tradition for at bruge kastanjefade i Spanien, men da en stor del af skovområderne blev fældet under krigen, gik bødkerne efterfølgende i stadig højere grad over til at bruge amerikansk egetræ for til sidst helt at ophøre med brugen af kastanjetræ. Fadene på Bodegas Spinola er alle minimum 70 år gamle og afgiver derfor kun en yderst begrænset mængde tannin, hvilket er med til at give brandyen en rundere og blødere smag.

Da Michael Kok var i Jerez i efteråret 2019 og besøge Ximenez-Spinola, fik han lov til at smage et udvalg af fade, der var klar til blanding. Her var der et fad der ramte plet, og dette fad er nu flasket, fragtet til danmark og hermed til salg UDELUKKENDE hos Kokkens Vinhus.

Michael Kok's smagsnoter: 

"Dyb og intens næse med rosiner, dadler, svedsker og hints af let ristede kastagner. I munden åbner der sig en flot dyb søde op først i munden. Frugtig og gylden i udtrykket, men med en helt "ren" fornemmelse af sødme - her er IKKE tilsat sukker og det kan man fornemme i munden hvor sødmen blot smyger sig over tungen som et deleelement. Finishen er lang, intens, varm og super dejlig med en utrolig imødekommende stil. Det her er Brandy i sin helt egen liga. "

 

BLOT 102 FLASKER AF DENNE SKØNNE ELIKSIR