age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Grappa

Grappa

Grappa er en italiensk brændevin, der fremstilles ved destillering af det druekvas, som i forbindelse med produktion af vin er tilovers efter presningen af druerne. Grappa er en parallel til den franske variant Marc, men sultresultaterne er oftes meget forskellige.

En grappa bærer ofte et navn, der henviser til det område, den kommer fra eller den vin eller druesort, der har leveret det druekvas, som grappaen er fremstillet af. Eksempler kunne være Grappa di Chianti Classico, Grappa di Brunello, Grappa di Amarone, Grappa di Moscato eller Grappa di Barolo.

15 vare(r)
GrappaaffinataChardonnay45-20
GrappaaffinataAmarone41-20
LaMiaGrappadiAmarone4050cl-20
LaTretinaGrappaTraditionale41-20
LaTretinaGrappaMorbida41-20
GrappaAffinaRiservaAcacia99-20
MarzadroDicottoLune4150cl-20
NoninoMerlotGrappa70cl-20
GrappaNoninoSauvignonBlanc-20
GrappaNoninoProseccoBarrique41-20
GrappadiLuce12LtrMarchesideFrescobaldi-20
NoninoAmaroBitterOrangeLikr-20
OliaDelGardaOlivenLikr40Marzadro-20
MazzettiStravecchiaGrappa5070cl-20
15 vare(r)

Grappa er Italiens helt store perle, når det kommer til destillering - med et afsæt ofte i druekvas fra Produktionen af vin, produceres der grappa i nærmest hele Italien.

Flere store kooperativer forestår en stor stor del af denne produktion, via. opkøb af kvas fra diverse vinproducenter, der ikke selv har faciliteterne til at destillere. Men der er skam også små producenter, der laver Grappa fra en anden verden - en af disse er Nonino, som producere Grappa primært fra hele druer - stilen her bliver markant mere elegant og frugtig og disse grappaer egner sig markant bedre til lang lavring på fade. 

Med afsæt i den eller de druer der har været brugt til produktionen findes der grappa i følgende kategorier: Hvid og mørk

Hvid Grappa: Oftest tørre, ulagrede grappaer med kant, karakter og en smags-eksplosion uden lige. I Italien bruges de primært til at rense ganen efter et dejligt måltid. Nogle vil mene at dette er den autentiske stil, men det kan diskuteres. 

Mørk Grappa: Her indgår der fadlagring af forskellig karakter - nogle gange helt op til 20 + år - og i den forbindelse mistes den hårde og let kradse kant, og spiritussen bliver mere rund og blød. Denne stil bruges oftest  i Italien som en nigh-cap, når man har trukket ind i det bløde stole eller sofaer. Det er en spiritus der mere minder om Cognac, Lagret Marc eller andet spiritus med tid på fad - men dog stadig med Grappaens dna præsent