age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Stokes Ghost Petite Sirah 2014

På lager

229,00 kr
2014
Produktbeskrivelse
Dyb mørk og nærmest blækfarvet i glasset fyldt med aromaer af sorte kirsebær, brombær og solbær komplimenteret af violdufte og krydret hvid peber fortryllet med en intens og sødlig  frugtighed. Stokes’ Ghost er en særdeles koncentreret og fyldig vin på den behagelige måde. Garvesyren er under fuld kontrol og viser sig kun fra sin bedste side. Eftersmagen er harmonisk og vedvarende
Scheid Vineyards har eksisteret siden 1972, men Monterey blev først anerkendt som et vinområde 12 år senere, da det i 1984 opnåede AVA status (American Viticultural Area).
Det var manden bag, Al Scheid, der øjnede det uudnyttede potentiale. Sammen med sønnen, Scott, datteren, Heidi og den fremragende vinmager, Kurt, står de sammen om foretagendet: De 11 vinmarker på i alt 1600 hektar fordelt på en 100 km kyststrækning langs Salinas Valley.
Mellem San Fransisco og Los Angeles ligger Monterey. Vinområdet i Monterey er helt unikt. Kystens kølige indflydelse på lokalklimaet og eftermiddagsbriserne fra Monterey-bugten giver helt ideelle vækstbetingelser for kvalitetsdruer i særklasse! Derfor har man også officielt rangeret Monterey som en af de bedste vinområder i verden. Monterey har faktisk Californiens længste vækstsæson, men vigtigst af alt så er der et utroligt alsidigt mikroklima. Fordelen ved den lange vækstsæson er, at druerne modnes langsommere og mere jævnt end normalt. De hænger derfor i længere tid på vinstokken og udvikler mere komplekse aromaer samt en bedre struktur. Dag- og nattemperaturerne svinger rigtig meget. Lange, varme dage modner druerne, mens de kølige nattetimer bevarer balancen mellem frugt og syre.

Druerne til denne Petite Sirah blev høstet om natten på vinmarker, der ligger på Monterey appellationens sydligste strækninger. Det er Montereys bedste område for disse druer, når resultatet skal være dramatisk og nærmest ”hjertestoppende”. Det særlige mikroklima er nemlig afgørende for druernes udvikling. Når druerne ankommer til vinhuset, bliver de knust og gærer i små stålkar under varme temperaturer (30°C!). Det er maksimum-temperaturen man anbefaler under gæring. Ved disse temperaturer udvinder man mest mulig farve, aroma og garvesyre fra drueskallerne, hvilket giver vinen en flot struktur. Vinen lagrer på amerikanske og ungarske egetræsfade i 14 måneder før vinen kommer på flaske.

Dyb mørk og nærmest blækfarvet i glasset fyldt med aromaer af sorte kirsebær, brombær og solbær komplimenteret af violdufte og krydret hvid peber fortryllet med en intens og sødlig marmeladeagtig frugt. Stokes’ Ghost er en særdeles koncentreret og fyldig vin på den behagelige måde. Garvesyren er under fuld kontrol og viser sig kun fra sin bedste side. Eftersmagen er harmonisk og vedvarende

Denne vin må gerne serveres ved 16-18°C alt efter temperamentet. Den er en fantastisk partner sammen med kødretter gerne godt krydret.