age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Talisker 57th North 57 % Isle of Skye

På lager

699,00 kr

57% Ren Talisker-kærlighed

Produktbeskrivelse

Talisker 57 North er en skøn Single Malt Whisky fra stjernen på Isle of Skye ud for Skotlands vestkyst. Navnet refererer blandt andet til øens breddegrad og til den højere aftapningsstyrke: 57% alkohol, som er ganske usædvanlig for Talisker, der typisk tapper ved 45,8%. Den højere aftapningsstyrke giver en større intensitet i både duft og smag og det klæder den virkelig! 

I glasset står whiskyen smukt gyldent og op af glasset kommer der intense aromaer af sort peber, toffee, chili, kridt og afdæmpet tørverøg. I Munden åbner whiskyen op med stor og kraftig smag – men ikke skarp og kantet. Mørk chokolade med havsalt, tang og friskkværnet peber. En fin sødme holder balancen perfekt i den lange og skønne finish

Nyd 57th Nort rent for maksimal nydelse, eller evt. med en dråbe vand eller to.

 

Talisker er grundlagt i 1830 og er det eneste destilleri på den fjerne Isle of Skye. I dag ejes det af Diageo, og må betragtes som et af gigantens vigtigste whiskymærker, med en højt elsket stil der kan beskrives som let røget og præget af salte, pebrede og maritime noter.
I 1960 brød destilleriet i brand, men det blev hurtigt genopbygget, og de besynderligt formede kedler, som står der i dag, er en tro kopi af de originale. Man mener deres særlige form er fuldstændig essentiel for Taliskers unikke karakter og smag. Og den er værd at bevare. At smage en Talisker er næsten som at smage bølgerne og de salte skumsprøjt der slår mod Skyes forrevne klipper

Destillerier ligger helt ud til vandet, på en lokation der er så smuk den nærmest kunne være kunstigt skabt - men det er den ej!