age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Un Brin de Causette 2011 Organic, Anjou Loire

Ikke på lager

125,00 kr
Produktbeskrivelse
Vinen er en blanding af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i blandingsforholdet 50/50

I 1982 overtog Christine og Joël Ménard Jöels forældres vingård i Rablay.
Joëls far var oprindeligt bødker, men nedsatte sig i 1960’erne som vinbonde ved at opkøbe små parceller, til han i alt havde opnået 8 ha jord.
Lige fra barnsben havde Joël interesseret sig for vin og vinproduktion. Hans far syntes dog, at han skulle have en ”rigtig” uddannelse først, inden han for alvor kastede sig over vinproduktionen. Så med en uddannelse som elektromekaniker at falde tilbage på og en tilfreds far, kunne han endeligt kaste sig over sin store passion – vinproduktion – sammen med Christine, som han lige havde mødt.

Siden har Christine og Joël stille og roligt opbygget Domaine des Sablonnettes – en seriøs vingård på 13 ha, hvor produktion af vin i en stabil, høj kvalitet og i en meget personlig stil er i fokus.
I 1989 begyndte de første forsøg med søde vine/ likører – de faldt så heldige ud, at man på Les Sablonnettes siden har holdt ved og løbende eksperimenteret videre.
Samtidig begyndte Christine og Joël også de første forsøg omkring økologisk/ biodynamisk dyrkning, men da vinteren 1991 var særdeles hård, måtte de opgive eksperimenterne og forsøge at redde sig selv økonomisk ved at vende tilbage til den traditionelle dyrkningsform.
I 1996 var Domaine des Sablonnettes dog så økonomisk funderet, at man kunne gå over til 100% biodynamisk dyrkning. Christine og Joël er enige om, at det ikke kun drejer sig om en bestemt dyrkningsform, men i langt højere grad er en del af en filosofi om, hvordan man selv ønsker at leve sit daglige liv og nyde nutiden, mens man samtidig bidrager til fremtiden.