Vermouth, Gin & Hvid Port – Årets Sommerdrinks

Vi har længe reddet på gin-bølgen og den klassiske G&T ryger nok aldrig af pinden som den mest populære drink, men vidste du at hvid port også går helt fantastisk med tonic? Den slår knap så hårdt, men har stadigvæk masser af dejlig smag. Skal der lidt mere farve på årets sommerdrink er vermouth pt. den mest hotte alkohol. Frisk, krydret og forfriskende er vermouthen et absolut must i barskabet denne sommer.

Vermouth

Den hotteste alkohol for tiden, udover gin, er vermouth! Ja, du læste rigtigt – vermouth er blevet in igen og kvalitets-vermouth rammer hylderne som aldrig før. Det nyeste skud på vermouthstammen er rosé-vermouth; et super friskt og frækt alternativ til f.eks. pink portvin, som kan blive en anelse for sødt, hvor vermouthen er frisk, krydret og forfriskende. Og sammen med en god tonic, is og en appelsinskive, går det op i en højere enhed!

Vermouth er en aromatiseret hedvin, fremstillet af hvidvin, udtrukket med forskellige krydderier, bark, blade, nødder og frugter, som efterfølgende forstærkes med alkohol. Den røde vidunderdrik fås i mange forskellige varianter fra de helt lyse, tørre, friske og aromatiske over i de sart rosa-udgaver, de røde og dybt mørkerøde med stor sødme og intensitet. Smagsnuancerne veksler naturligvis med den valgte udgave, men fælles for dem alle er, at de solo i et vinglas med en god del is byder på store smagsoplevelser.

Af kendte cocktails hvor der indgår en form for Vermouth kan desuden nævnes:

  • Negroni (Den søde røde)
  • Dry Martini (Den tørre hvide)
  • Vermouth og port (Dem alle sammen, men specielt rosé-udgaven er populær her)

Vi har hos Kokkens Vinhus et udvalg af kvalitet-Vermouth som kan ses her.

169,00 Kr.

93 POINTS VED INTERNATIONAL WINE AND SPIRITS 2019  

Gin

Ginbølgen skyller videre for fuld damp og nyeste skud på stammen er fra Zar’ens hjemland, Rusland! Og er noget så eksotisk som en appelsin gin! Når tankerne leder hen på Rusland, tænker de fleste nok vodka, men gin-bølgen er også nået til Rusland og med denne spændende gin på blodappelsin og kardemomme, har de bestemt etableret sig på gin-verdenskortet. Den vil uden tvivl være et kæmpe hit de varme sommeraftener, hvor en god G&T vil være den ideelle afslutning på en lang arbejdsdag.

Hvid Port & Tonic

Hvid port? Ja nemlig – hvid port og tonic er en fantastisk sommerdrink, som er meget let at lave, og som ”puncher” er den knap så hård som fx en gin og tonic grundet en lavere alkohol, men som stadig har masser af dejlig smag.

Med base i Grahams Fine White Port blandet med Bon Accord Tonic fra Skotland, en god del is og en skive lime, så har du en simpel, læskende og super sommerlig drink der vil vinde hjerter.

130,00 Kr.

Graham's Fine White Port - Gylden portvin med en frisk lys smag.

30,00 Kr.

Bon Accords fabelagtige tonic er udviklet i samarbejde med ginbarer over hele Skotland. Derfor er den yderst velgennemtænkt og produceres med en smule mindre kinin end i gængse mærker. Det betyder, at ginen får lov at fremstå klart og tydeligt, som den er tænkt, når den mødes med tonicen. Bon Accord er et over 150[...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *