ITALIENSK VIN
Støvelandet er og bliver hele Danmarks farvorit-vinland nummer 1! Og med den kæmpe vifte af gode varianter der produceres indenfor bobler/ mousserende, Hvidvin, Rose, Dessertvin og ikke mindst rødvin, så kan man sagtens forstå det.
Man kan gå på opdagelse i Proseccoer med skøn frugt og bred apeal. I Norditalien finder man perler som Barberesco og Barolo, Barbera d’Asti, Langhe Nebbiolo, og et bred vifte af smukke aromatiske hvide i alperne. I Veneto regerer Valpolicella-vinene med Ripasso og Amarone på toppen samt den søde Reciotto. I Toscana er Sangiovese kongen i Chianti og Brunello di Montalcino, men de franske sorter Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah har gjort sit indryk. Supertoscaner-kategorien boomer som aldrig før.
Ned igennem hele landet laves der utroli meget skøn vin på både kendte og helt ukendte druer og kun en lille brøkdel er tilgængelige på det danske marked.
I hælen kommer de frugt-svulstige Primitivo-vine der rammer mange danskere lige i hjertet med sødmefuld frugt og god høj alkohol.
Hoppen men et nyt til Sicilien finder man de energi-rige vine fra Etna’s skråninger og lige for foden af bjerget laver danske Peter Vinding-Diers skønne vine på hans smukke grund Montecarrubo primært på Syrah.
Mange ej nævnt men ingen glemt – Italien er og bliver en mastrodont i vinverdenen, og med god ret!
Brunello di Montalcino fra Caparzo Vinen er lavet på Brunello-druer(Sangiovese) som kommer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo (8 ha.) mod nord, La Caduta (7 ha.) mod vest, Il Cassero (6 ha.) mod syd og San Piero-Caselle (2 ha.) mod øst. Denne kombination giver mulighed for at opnå den helt rigtige balance alt efter årgang. Vinen[...]
Fremragende Chilensk "Bdx" blend på økologisk dyrkede Cab. Franc, Cab. Sauvignon og Carmenere Druer, virkeligt et BRAG af en vin til prisen!
Raffineret aroma af lakrids, markblomster og tobak. På paletten balsamisk, klassisk med samme florale referencer som i duften. Meget klassisk vin med tydelig nebbiolo-identitet, med et langt udviklings- og gemmepotentiale.
Fidora – Veneto, Italien. Pinot Grigio-druerne til denne vin hentes på ejendommen Civranetta, hvor Fidora har dyrket vin i mere end 100 år. Det var benediktinermunke, som i det 14. årh. omdannede en del af skoven til landbrug. Fidora omdannede dyrkningen på de 80 ha. vinmarker til økologi i 1974 og senere til biodynamik. De[...]
Vinen er produceret på 100 % Susumaniello, en lokal drue fra Salento, i det sydlige Italien. En drue som nok ikke mange kender til, men den er bestemt bekendtskabet værd! Varm og fløjlsagtig smag, med en hel kropsstruktur, rubinrød til violet farvet kant. Intense og vedholdende aromaer med hints af vanilje og moden frugt.
Vinen er lavet på Glera druen ( Før kaldt Prosecco ) og er gæret 2 gange, ligesom Champagne, men 2 gæring er forgået på tank, så stilen er en helt anden, mere venlig, blødere bobler og trykket i flasken også mindre.
Vores Prosecco DOC Treviso Frizzante er lavet af druer høstet fra vores vinmarker, som ligger på foden af bakkerne, der omgiver den middelalderlige by Asolo (den såkaldte “Colli Asolani”, gennemsnitlig højde: 15 over havets overflade). Disse vinmarker har god sol eksponering og drage fordel af den milde, tempereret klima området. Jordens sammensætning er en afbalanceret kombination ler og sand. Pale[...]
Vores Prosecco DOC Treviso Frizzante er lavet af druer høstet fra vores vinmarker, som ligger på foden af bakkerne, der omgiver den middelalderlige by Asolo (den såkaldte “Colli Asolani”, gennemsnitlig højde: 15 over havets overflade). Disse vinmarker har god sol eksponering og drage fordel af den milde, tempereret klima området. Jordens sammensætning er en afbalanceret kombination ler og sand. Pale[...]
Varm og fløjlsagtig smag, tilpas med sødme, har friskhed i frugten og har en fin krydret note. En vin i harmoni!
Langhe Nebbiolo: Lys rød farve. Duften er frisk og frugtig med noter af vilde bær. På ganen er tanninerne fløjlsbløde, harmoniske og afbalancerede
Fuldblods-Ripasso fra legendariske Brigaldara. Blød og fyldig med en perfekt afrundet smag af mørke kirsebær, modne blommer, chokolade og et strejf af valnødder.
Concerto er vin med power og finesse. En maskulin og flot vin, rig på mørk bærfrugt, smidig, saftig og struktureret. Cabernet træder flot frem og uniformerer Sangioveses syre og kirsebærfrugt. Med lidt tid i glasset udvikles flotte nuancer af underskov i denne velskabte og markante rødvin.
ROSEVIN Denne elegante Pinot Grigio Rosé er lavet på druer dyrket i det Nordøstlige Italien, nærmere bestemt Veneto Med delikate aromaer af jordbær og hindbær og en let sødme, er denne vin perfekt at nyde som en kølig aperitif, eller sammen med asiatiske retter og grillmad.
Vinen er et sammenstik af druer fra 120 forskellige parceller og 7 vinmarker, der ligger både spredt og sammenhængende hen over landskabets forskellige jordbundstyper og mikroklimatiske forhold i hjertet af Chianti Classico. Vinen består af 90% Sangiovese, 5% Malvasia Nera og 5% Colorino. Et meget klassisk blend hvor de to støttedruer bidrager med både farve og dybde til den ranke Sangiovese.
i 2004 opdagede man at Freisa druen var den nærmeste slægtning til Piemonte's mest berømte drue, Nebbiolo. Den kan også på mange områder minde om den, men er alligevel helt sin egen og et Must try, hvis man elsker vin fra Piemonte.
TOSCANA MØDER BORDEAUX! En elegant aroma af Cabernet Sauvignon med præg af sorte kirsebær, grøn peber, tobak og cedertræ. Masser af saftig fylde på tungen, masser af mørke bær i en virkelig behagelig oplevelse helt uden skarpe kanter. Raffineret med fint vævede tanniner og meget en maget lang eftersmag.
Bag Pallini Limoncello ligger en mere end 100 år gammel familieopskrift. Faktisk har familien lavet den traditionelle, italienske likør siden 1875! De bruger helt friske citroner, af typen Sfusato Amalfitano, som høstes ved håndkraft. Skallen infuseres i neutral spiritus (lavet på melasse fra sukkerroer) indenfor 24 timer af høsten. Der skal arbejdes hurtigt hvis aromaen[...]
En gammel drøm hos Robert Mondavi, om at lave vin i sit fædreland, blev opfyldt for Mondavi i et joint-venture mellem Robert Mondavi og familien Frescobaldi. I Montalcino fandt de den perfekte beliggenhed til Tenuta Luce della Vite. På de 11 ha, hvor undergrunden har et højt indhold af kalk, sand og ler, har vinstokkene[...]
PUGLIA VINE Vinhuset – baggrund: Cielo & Terra (himmel og jord) er et familieejet vinfirma, som blev etableret tilbage i 1908. I dag er det 4. generation af familien Cielo, der styrer det efterhånden meget store vinfirma, som også er et kooperativ af mere end 2000 små vinbønder. Her kommer druer ind til vineriet fra[...]
Sensommer tilbud! Køb 6 flasker og spar 300,-
Saftig, rødfrugtet Sangiovese fra Emilia Romagna regionen. Frisk, kirsebær noter, lidt jordet udtryk. Syren er blød og venlig og det er et virkelig behageligt glas vin.
Vinen der er lavet på Negroamaro og Primitivo, har en flot, rubinrød farve og en sødmefuld og krydret duft af modne frugter og julekrydderier (kanel, nellike). Smagen er ret intens og afrundet, med en god struktur og et godt bid til sidst.
Lys granatrød farve og skøn, karakterfuld Nebbiolo-typicitet i aromaprofilen. I munden er vinen stilfuld og harmonisk, med friskhed i frugten og flot afstemte tanniner og smagen har længde og fascinationskraft.
Ganske lys, granatrød farve. En Gattinara af stor og majestætisk karakter, med rigdom, fylde og sødme og mindelser om efterår og dampende underskov. Velstruktureret og kompleks. En vin der simpelthen tryllebinder sanserne! Det er samtidigt en vin med et enormt lagringspotentiale!
Ganske lys, granatrød farve. Næsen udvikler stor aromatisk skønhed med markant Nebbiolo-karakter. Her er smidige tanniner og en præcis, luksuriøs sødme i munden og det er en harmonisk vin af slående elegance.
Saftig og charmerende og udpræget aromatisk vin med smag og aroma af fine friske røde bær. Kernen af frisk frugt er svøbt i smidige tanniner der holder vinen både glat og rank. Sangioveses syre, struktur og frugt dominerer, mens Merlot sørger for fylde og afrundede kanter og et lille pift af Petit Verdot samler og fokuserer smagen i vinen.
Prosecco er som bekendt lavet på Glera-druen, som er den klassiske Prosecco-drue. Prosecco er både navnet på en drue (Glera) og et af verdens smukkeste vinområder. I det nordøstlige Italien ca. 80 km fra Venedig vokser vinstokkene på de usædvanligt bakkede vinmarker. Druerne høstes når de har opnået en tilpas modenhed. Dag- og nattemperaturerne svinger[...]
Recioto har en intens, rubinrød farve med lilla skær. I duften finder man toner af mørke kirsebær, mandler og krydderier. Den har en fin frugt og en stor koncentration og kompleksitet i smagen. Den har en flot balance mellem sødme og syre, og en lang, ren eftersmag, som gør den meget charmerende. Den vil gøre sig som aperitif eller til dessert. Prøv den også til en god Gorgonzola
Nuancer af violer, røde bær og krydderier. Fyldig, balanceret smag med modne tanniner.
KASSE PRIS V/ 6 fl kr. 79,- PR FL Fyldt med solmodne kirsebær, friske krydderurter og vanilje. Meget koncentreret smag med fuldmodne mørke bær, og en behagelig kant fra fadet. Den er fyldig og kødfuldt og med masser af silkebløde tanniner og behagelig saftighed
Siepi er en af de få vine, som har fået de meget anerkendte 3 glas i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, flest gange!
Intens og aromatisk med en virkelig behagelig frugtighed. Frisk og samtidig blød og balanceret med en flot, naturlig livlighed. Meget klassisk Riesling i sine noter, men alligevel helt sin egen,
Meget klassisk Sauvignon, med noter af citrusfrugter, stikkelsbær og hyld. Den er aromatisk, uden på nogen måde at være for meget. I smagen går citrus og stikkelsbær igen og med en slank, forfriskende syreprofil. et klasse glas Sauvignon!
Vi elsker Italiens vin i Kokkens Vinhus
Og med verdensklasse-producenter som Antinori, Frescobaldi, Montesodi, Pian Delle Vigne, Luce, G.D. Vajra, Radici, Prunotto, Brigaldara, Ville Rizzardi, Terre Nere, Vinding-Diers, Cos, Nervi, Spinetta, Marcarini og Voerzio, så kan der dækkes et hvert behov.
Italien er primært kendt og elsked for landets mange gode rødvine, og med god ret - en klassisk Ripasso fra Brigaldara kan virkelig noget med tung og intens mad. En tør og struktureret Barolo fra G.D. Vajra er et match made in heaven med en god steak og en Toscansk Brunello fra Frescobaldi er et skønt match med en trøffel-pasta.
De lidt lettere Chianti-vine er de perfekte ledsagere til lette pastaretter og kommer der tomat på siden kan Barbera fra Marcarini ej undværes
Når det skal boble lidt ekstra er Proseccoerne fra Bedin din bedste ven - Solo som en skøn frugtrig aperetif eller mixet med Aperol til en Spritz - her kan man fx. opgradere med Silvio Cartas skønne Aspide lavet på skøn frugt fra Sardinien.
På den søde side kan de mousserende Asti'er være intet mindre en skønne, så fremt de er lavet ordnligt som fx. Prunottos udgave er det. I toscana hedder den søde perle Vino Santo og her laver Antinori en skøn variant - nærmest flydende honnnig og helt fantastisk.
I Veneto er Reciotto, den helt søde udgave af amaronen det perfekte ledsager til en god chokoladedessert eller tiramisu - her laver Brigaldara en variant der er helt i top