age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Sydafrika

Sydafrika

Sydafrika er en kæmpe spiller på den internationale vin-scene - med store koorportiver i spidsen bliver der produceret utrolig store mængder vin i Sydafrika, i meget svingene kvalitet - der er dog en trend i landet for at mindre producenter går i spidsen i forhold til kvalitet fremfor kvantitet. 

Anthony Hamilton Russell er netop sådan en producent - Fra sit domaine Hamilton Russel producere Anthony vine på de to verdensdruer Chardonnay og Pinot Noir - men med en helt vild sans for detajle laver han nogle af de største vine i hele verden. Beliggende nærmest ude i vandet i Hemel-en-Aarde Valley nærmere bestemt Walker Bay, med rigelig kølig indflydelse fra havet og dækning fra solen, får stokkene perfekte forhold til at lave skønne druer. Vinene laves på fineste maner med tydelige indflydelser fra Bourgogne - og resultatet er ikke til at tage fejl af - Hamilton Russell er ikon-vine, både den røde og den hvide. 

Så har du ikke smagt disse perler fra Anthony endnu så gælder det om at komme med ombord. 

Sydafrikanske Southern Right ligger på en slående smuk 448 hektarer stor ejendom i den forholdsmæssigt kølige og maritime appellation, Hemel-en-Aarde, lige ved den pittoreske, gamle fiskerby, Hermanus, et stykke sydøst for Cape Town. Southern Right blev grundlagt i 1994 af Anthony Hamilton Russel. Målet har hele tiden været at producere en fremragende, lagringsværdig Pinotage, Sydafrikas egen, unikke drue. Vinen skal være en kombination af en typisk, sydafrikansk frugtig smagspalet med klassisk stil og raffinement.

Da druen modnes forholdsvis tidligt, er netop Pinotage oplagt i de lidt køligere egne, som Southern Right ligger i. Samtidig er den stenede, lerede og skiferrige jord på bakkeskråningerne perfekt til at skabe den klassiske stil, vinhuset stræber efter. Vinhusets meget strenge volumenkontrol, og fokus på udelukkende at høste når druerne er helt fuldmodne, er med til at redefinere og sætte nye standarder for, hvad man kan opnå med Sydafrikas ’nationaldrue’. Sauvignon Blanc-druen er fortsat også en bestseller både lokalt og internationalt med sin klassiske, stramme mineralitet, som passer fantastisk sammen med den elegante frugt. Samtidig er netop vinhusets Sauvignon blanc af Wall Street Journal blevet kåret som den bedste i Sydafrika, og den er fire gange blevet listet i Wine Spectator som en af de vine, der leverer mest for pengene.

I august 2005 indgik Anthony Hamilton Russel et samarbejde med to forretningsmænd og vinentusiaster om at købe de 448 hektarer vest for Hamilton Russel Vineyards og gøre dem til et permanent hjem for Southern Right. Vinkælderen på Southern Right blev bygget færdig i tide til 2009-høsten. Foruden at være et fremragende vinhus er Southern Right samtidig hjemsted for mere end 200 hektarer smuk natur. Vinene er opkaldt efter den sjældne hvalart, som også bærer navnet Southern Right. Hvalerne findes i den kølige South Atlantic Walker Bay, kun tre kilometer fra vinmarkerne – og for hver flaske, der bliver solgt, giver Southern Right en donation til hvalernes og områdets ve og vel.

26 vare(r)
RooibergShirazRooibergWinery-20
RooibergChardonnay2019RooibergWinery-20
PercheronShirazMouvedre201718-20
SouthernRightSauvignonBlanc2017-20
TheReserveBankWhiteblend2016-20
AvondaleJontysDuckPekinWhite2016-20
SouthernRightPinotage2018-20
AshbourneSauvignonBlancChardonnay2017-20
RooibergShirazReserve-20
DiemersdalPinotage2017-20
139,00 kr
Ned til: 109,00 kr
PercheronGrenacheRose2018-20
26 vare(r)

Hamilton Russell, Rooiberg, Percheron, Avondale, Southern Right, Ashburn, The Reserve Bank