Vintage Port 2017 – Kan du føle suset?

Vintage Port

For første gang siden 1882 er der deklareret Vintage-årgang i Portugal i to på hinanden følgende årgange. Vintage Port 2016 var den første officielt deklarerede årgang siden den store 2011’er. Nu kan vi glæde os over at 2017 ligeledes er blevet deklareret til Vintage-årgang i Portugal. Og hvilken en årgang det virkelig er! Nærmest samtlige producenter er i den syvende himmel igennem hele Douro-dalen. Kvaliteten er fuldt ud på højde med de mest legendariske årgange nogensinde produceret i dalen. Og vinene synger alle sammen utrolig flot allerede i ungdommen.

Den mægtige Ruby

Indenfor portvinsproduktion er der ”Vintage Portvin Kongen”: den mægtige Ruby, der kun tilbringer 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig igennem mange år på flaske. Den produceres kun i de allerbedste årgange. For klart størstedelen af producenterne er det kronen på værket og perlen i samlingen.

2017 Vintage er en intens og frugtrig årgang med en utrolig stor koncentration. Det er således og netop derfor vine med nærmest uendelige lagringspotentialer. Hvis man endelig skal komme med en eneste anke, så er det, at årgangen er 20% mindre end ”normale” vintage-årgange, og der vil derfor blive rift om de producerede flasker.

Vi kan i Kokkens Vinhus skrive under på kvaliteten af årgangen. Vi har kun én gang før smagt så flotte unge vintage-portvine (årgang 2011 ved frigivelse) og vi glæder os til at få årgangen hjem.

Via vores forsalg hos Kokkens Vinhus kan du sikre dig flasker til kælderen fra denne kommende ”kult-årgang” fra blandt andre Grahams, Quinta do Vesuvio, Vista Allegre og Valle Longo. Indtil frigivelsen kan du shoppe tidligere vintage-årgange her.

329,00 Kr.

KÆMPE ÅRGANG 

300,00 Kr.

KÆMPE ÅRGANG 

799,00 Kr.

Dyb farve med et let, mørkerødt skær. Duften er fyldt med mørke bær, grøntsager, tobak og sød lakrids. Smagen er elegant med en rig sødmefuld frugt, der afbalanceres af den fine syre.

300,00 Kr.

Vintage Port i Kanon årgang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *