age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Voerzio Dolcetto d'Alba 2015

På lager

150,00 kr
Produktbeskrivelse
Roberto Voerzio grundlagde ejendommen i 1986, efter uenigheder med sin bror Gianni, der også etablerede sig for sig selv samme år. Roberto råder efterhånden over en imponerende samling af topmarker, ca. 21 ha i alt, men produktionen er særdeles beskeden, blot i omegnen af 50.000 flasker årligt. Roberto og sønnen Davide synes drevne af en ubetvingelig længsel og stræben efter kvalitet og driver et særdeles manuelt arbejdsintensivt landbrug med et ekstremt fokus på den enkelte vinplante: hver plante gødes individuelt efter behov, der arbejdes med 5 – 8 skud pr. plante og udtyndingen i juli måned efterlader 5 klaser på hver. I august udtyndes igen, idet hver klase trimmes og den nederste del af drueklasen bortskæres, således at der opnås en ideel modning af den enkelte drue og alle duft- og smagsgivende stoffer koncentreres. For Nebbiolo da Barolo høstes ca. 500 gram pr. plante og mellem 20-24 hl/ha. I kælderen arbejdes der med macerationstider for Barolo på 20-25 dage, hvilket er en relativt traditionel indstilling, mens der anvendes både barriques og større botti til lagring. Tendensen er, at andelen af nye små fade reduceres. Alle Baroli er majestætiske og fulde af ekstrakt og balance og de udfolder på næsten dramatisk vis druens karakter, individueret af hvad der ubestrideligt må betragtes som uofficielle Grand Cru marker. Roberto er en mesterlig viticoltore, vindyrker, og vinmager, og som fortolker af nogle af Barolos mest prestigiøse marker overgås han af ingen og matches af få. Vinene er kostbare, men helt enestående.

Dolcetto d’Alba Priavino er fremstillet første gang i 1987 og kommer fra en 1,4 ha stor mark i Annunziata i La Morra. Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syreindhold smager udtalt sødmefulde, mens en anden forklaring er, at navnet er afledt af et ord for bakke, doset, og på dialekt kendes druen da også bl.a. som Dosset. Druerne til Priavino høstes i midten af september og giver en klassisk Dolcetto d’Alba der forener en udtalt elegance, som det forventes fra Annunziata, med en dyb ekstrakt og harmoni. Det giver en ekspressiv vin med en skøn primærfrugtig karakter og Roberto fremstiller en overbevisende version, hvor tanninerne er smukt modererede og vinens friskhed og livlighed er bevaret.