Watt Whisky – unik “ny” Uafhængig aftapper

Watt Whisky logo
Watt whisky er grundlagt af Kate og Mark Watt der har over 40 års erfaring i den Skotske Whisky-industri mellem sig( kate er bl.a. kendt for sit virke hos Glenfarclas og Mark som den store intertainer ved utallige Duncan Taylor smagninger og senere sit arbejde for bl.a. Cadenheads), og efter mange års arbejde for andre mennesker besluttede de, at tiden var inde til at starte deres eget uafhængige aftapningsfirma. Dette var i december 2019. Et par måneder senere satte de alvorligt spørgsmålstegn ved timingen af ​​deres nye satsning! Men på trods af de udfordrende omstændigheder (til global pandemi, en ny baby og forestående Brexit), er de absolut glade for, hvordan det går indtil videre.
 
Efter en utrolig succesfuld Crowdfunder-kampagne i april 2020 aftappede de første fad (kun for Crowdfunders) et par måneder senere, efterfulgt af deres første generelle udgivelse på 5 fade i september 2020. De har aftappet i alt 26 fade i deres første år, der dækker single malt, blended malt, single grain, blend, rom og indisk whisky (deres første ikke-skotske whisky) og håber at udvide deres udvalg over tid. Som udgangspunkt, så længe det smager godt og har brugt tid på et fad, så flasker de det gerne.
 
Watt Whisky´s hjem er i Campbeltown.  Campbeltown har, som mange whisky-fans vil vide, en rig arv fra destillering. Engang hjemsted for over 35 destillerier, er der nu 3, der fortsætter denne store tradition. På trods af det store antal destillerier, der er blevet etableret her gennem årene, har der, så vidt vides, aldrig været etableret en uafhængig aftapper i byen (Cadenhead’s flyttede hertil i 1972 fra Aberdeen), før nu alligevel.
Filosofien er ret enkel – det handler om smagen. Derfor har de valgt en stiliseret smagsløg som deres logo. De vil gerne flaske god whisky (og rom), som folk vil drikke, til en rimelig pris. Faktisk vil de gerne flaske det, de og forhåbentlig alle os andre kan lide at drikke. Når de bogstaveligt talt sætter deres navn på flasken, skal det være noget, de virkelig har tillid til.
 
Når de gør det, ønsker de at være så gennemsigtige, som de overhovedet kan, og vil altid forsøge at give så meget information som muligt om, hvad der er i flasken. Enhver, der har været til en af ​​Marks smagninger, vil have hørt ham sige ‘Chill-filtrering er ond’, så det vil de naturligvis ikke gøre! De vil heller ikke tilføje karamelfarve eller andre tilsætningsstoffer.
I sidste ende, lige så meget som de altid vil tage det, der er inde i flasken meget seriøst, vil de meget gerne have, at folk har det sjovt og hygger sig, når de drikker DERES whisky. De vil ikke tage sig selv så seriøst, som de tager vores fadvalg!
Kokkens Vinhus, der nu i 16 år har haft samme filosofi, glæder sig til det fremtidige samarbejde og kan allerede nu byde på ikke mindre end 9 forrygende aftapninger, der desværre leveres i alt for små mængder.
Se udvalget her: